Wózek slipowy

Home Forums Ogłoszenia Kupię Wózek slipowy

• This topic is empty.
Viewing 11 posts - 1 through 11 (of 11 total)
  • Author
    Maciek
    Participant

Ahoj,
    poszukuję jakiegoś lekkiego wózka slipowego pod Korsarza, czy orientujecie się gdzie taki można kupić?
    Najlepiej składany żeby w razie czego do auta wszedł albo do łódki.
    Z uniwersalnych znalazłem coś takiego:
    http://www.wozkislipowe.pl
    Uniwersalny 1 albo 2
    Może lepszy byłby jakiś z rolkami zamiast pasa?
    Pozdrawiam
    Maciek

Antek
    Participant

Czołem,

nie rozumiem po co chcesz wozić wózek w aucie albo w łódce. Wózek wozimy pod łódką ;). Najlepiej mieć przyczepę zintegrowaną z wózkiem. Za zachodnią granicą można taki zestaw (wózek+przyczepa) kupić za 999e. Oczywiście – nie jest to mało, ale jest to szalenie wygodne rozwiązanie.
    Jeżeli masz trochę zacięcia technicznego, to warto przerobić posiadaną przyczpę (o ile masz :) ) tak aby wózek do niej pasował. Chodzi o to, że wjeżdżasz łódką z wózkiem na przyczepę, przypinasz dwoma pasami i po krzyku.

Sam noszę się z zamiarem takiej dłubaniny oraz opublikowania jej w sieci.

Wózki z linków wyglądają porządnie, jednak trzeba by je pomacać. W internecie wszystko jest lepsze :P .

Co do rolek vs. pasów – zdecydowanie pasy. są dużo zdrowsze dla łódki, siła nacisku rozkłada się równomiernie, nie zaś punktowo na rolkach. Ewentualnym minusem pasa jest to, że przy mocnym wietrze i postawionych żaglach łódka może chcieć pływać po betonie (czyli zjechać). Moim zdaniem jest to jednak mało prawdopodobnie i trzeba by naprawdę dużego braku rozwagi, żeby tak zrobić.

Zrobię zdjęcia i podeślę mojego wózka, ew. może Bogi albo Michał wrzucą.

Pozdrawiam,
    kacper

Maciek
    Participant

Wiem że najlepiej to mieć przyczepę zintegrowaną z takim wózkiem, no ale jak wspomniałeś trochę trzeba na to wydać. ;)

Na razie łódki nie mam zamiaru wozić, bardziej chodzi mi o to żeby sobie stała tam w przystani na takim wózeczku.
    Niestety przyczepa którą mam trochę waży i ciężko cały zestaw zwodować z uwagi na dość stromy slip. Dlatego szukam jakiegoś lekkiego wózka.

A jeszcze odnośnie tej przyczepy zintegrowanej z wózkiem, to jest jakiś konkretny model pod korsarza czy jakikolwiek na który wejdzie łódka 5m?

Bogdan Knitter
    Keymaster

Hej,
    przyczepy sa robine pod korsarza, ale taka na pasach bedzie na pewno pasowala od kazdej lodki o podobnych wymiarach jak korsarz.
    Jezeli kupisz przyczepe z lozem, to musi byc od korsarza, bo loze inaczej nie bedzie pasowalo.
    Taka zintegrowana przyczepe ze slipem mam na sprzedaz, jezeli masz interes to napisz.
    pozdrawiam,
    Bogdan

P.S.
    ten uniwersalny slip nr.2 wyglada dobrze i chyba moglby pasowac.

Maciek
    Participant

Hej,
    A mógłbyś podesłać parę fotek tej przyczepy i wózka na mojego maila:
    maciektg@gmail.com ?
    A w jaki sposób się wciąga ten wózek razem z łódką na przyczepę, tam jest jakaś wyciągarka?
    Pozdrawiam
    Maciek

Bogdan Knitter
    Keymaster

Hej,
    fotki zrobie na weekend i przesle,
    wciagarki nie ma, ale i nie jest potrzebna,
    slip z latwoscia wciaga jedna osoba na przyczepe.

pozdrawiam,
    Bogdan

Bogdan Knitter
    Keymaster

Hej,
    kupiles juz jakis wozek?
    pozdr…

Maciek
    Participant

Heh, nie ale byłem blisko :)
    W czerwcu złożyłem zamówienie u jednego gościa co wózki robi ale do tej pory się nie odezwał, nawet i dobrze.
    Temat wózka już olałem bo w sumie daję sobie radę z moją przyczepą.
    A co szukasz dalej kupca?

PS
    A miałeś fotki podesłać tej swojej przyczepy… :P

Bogdan Knitter
    Keymaster

no wlasnie, jakos mi to wyszlo z glowy 😳
    ale moge podeslac, jak nie zapomne ;)

albo przyjedziesz do nas na regaty i zobaczysz live :)

Maciek
    Participant

Dzięki na razie nie trzeba ;)
    Mam nadzieję że na jakieś regaty wpadnę w tym roku, nie wiem czy to akurat będą Charzykowy, ale to wtedy sobie pooglądam Wasze przyczepy :)

Maciek,
    zrób wszystko żeby być w Charzy. Mówię poważnie. Bądą to jedna z najlepszych regat w tym sezonie i jeżeli uda Ci sie przyjechać to ta jedna wizyta może odmienić Twoje plany na sezon żeglarski.
    Zrób wszystko aby być. :)
    pozdrawiam

Viewing 11 posts - 1 through 11 (of 11 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.

korsar.pl © 2025. All rights reserved.