Home › Fora › Rozmowy o Korsarzu › Rozmaitości › Ubranko
- Temat jest pusty.
-
AutorWpisy
-
23 kwietnia 2013 o 20:57 #2744
lukasz
Uczestnikw 2009 zakupiłem takie za ok 150 zł
w 2010 za prawie dwa razy tyle sprawilem sobie takie
Pierwsze są przeznaczone do ogólnego zastosowania w sportach wodnych,drugie niby typowo do balastowania w pasach.Magic marine są odrobinę wygodniejsze ale zdecydowanie nie warte swojej ceny.
Jeśli masz okazję przymierzyć przed zakupem to sprawdź czy nie będą uciskać nad kostka – na początku może nie przeszkadzać,ale po kilku godzinach na wodzie robi się uciążliwe.23 kwietnia 2013 o 21:03 #2745Michał Wójcik POL11
Uczestnikdlaczego kupujecie długie? mi intuicyjnie wydawało się że krótkie będą lepsze, chłodniejsze i wygodniejsze.
23 kwietnia 2013 o 21:24 #2746lukasz
Uczestnikw krótkich można sobie nieźle nogi poobcierać o pasy i elementy łódki.
24 kwietnia 2013 o 09:05 #2747Antek
UczestnikLuk wrote:Albo zgubiłem gdzieś moje wyczucie żartu, albo Senior Boarder Antek nie żartował z tym laniem w pianę lub jest pod dużym wpływem programów Bear Grylls’a. Serio?
Diabli… no, no.. ciekawe co na ten temat powiedziałaby szkolna higienistka …Nie wiem co by powiedziała, ważne że jest ciepło
.
Grylls’a w życiu nie oglądałem, aczkolwiek znam z opowiadań jego wyczyny.Suchar jest dobry, ale jest też drogi. Niestety czasem trzeba wybierać i kwestie budżetowe biorą górę na wygodą.
Buty takie:
klik
Marine Pool, cena 249,00 i są całkiem ok.
Pewnie bym tyle na nie wydał, gdyby nie, to że jako nagrody na któryś regatach byly bony do sklepu.
5 listopada 2013 o 10:56 #2904Owieczka
UczestnikHej
Trochę podbije temat bo święta się zbliżają i trzeba listy pisać ( dobrze ze wierzę w MIkołaja bo inaczej sam do siebie musiałbym pisać
)
Ok.Jestem jak to mowią na łódkach z moczeniem części do siedzenia zerowkowieczem czyli zero doświadczeń w co sie ubrać, jak to zrobić itp. Poszukałem troche sieci ale prqwdę mowiąć albo ja nie umiem szukac albo to taka oczywistosc ze nie trzeba nic tłumaczyc. Ale ponieważ lepiej pytac niż błądzić to pytam Was.
1. co i w jakiej kolejności się zakłada na pływanie w ciepły dzień / normalny / zimny.
OK ok wiem dużo ale jednak mam pewne wątpliwości np. czy Lycra idzie pod pianke czy na czy w zimny dzien
pod piankę cos zakładacie czy kurtkę zakładacie pod kamizelke czy na itp.
Dziwie się ze firmy które produkują to całe tałatajstwo nie maja takich Barbie do ubierania
i rozbieraniaalbo Kenów co komu pasuje i przewodników co z czym połaczyc i w jakiej kolejnosci.
dzieki za pomoc
6 listopada 2013 o 09:09 #2905Bogdan Knitter
KlucznikHej Michal,
dzisiaj wieczorem zrobie dla Ciebie zestawienie ubioru zeglarskiego,
ktore ja uzywam i jestem zadowolony.
Musze tutaj dodac, ze po wielu blednych zakupach:)pozdrawiam,
Bogdan7 listopada 2013 o 11:26 #2906Owieczka
UczestnikJak już będziesz robił to zestawienie napisz też co Ci się nie sprawdziło i dlaczego bo to też mi pomoże.
7 listopada 2013 o 19:37 #2907Bogdan Knitter
Klucznikponizej moj stroj, moze nie dokladnie taki sam,
ale to tylko ze wzgledu na zmiane kolorow kolekcji.[attachment=201]gill_brilletactic13weiss-l.jpg[/attachment]
[attachment=202]gill_brillenband08-l.jpg[/attachment]
[attachment=197]mm_rashvestcubekurzweiss12-l.jpg[/attachment]
[attachment=198]mm_ausreithoseultimate12front-l.jpg[/attachment]
[attachment=199]magic-marine-spraytop-racing-13-schwarz-l.jpg[/attachment]
[attachment=200]gill_neoschuhhiking12-l.jpg[/attachment]
7 listopada 2013 o 19:41 #2908Bogdan Knitter
Klucznikodradzam tego rodzaju pianki z krotkimi nagawkami.
[attachment=203]mm_shortyultimatemen12-l.jpg[/attachment]
7 listopada 2013 o 19:43 #2909Bogdan Knitter
Klucznika jak masz zamiar plywac w mocno zimowych warunkach to potrzebujesz to:
[attachment=204]mm_trockenanzugregatta12-l.jpg[/attachment]
8 listopada 2013 o 07:18 #2910Owieczka
UczestnikNo dobra to teraz jeszcze powiedz .
1. czy w zimne dni zaklada sie cos pod pianke
2. lycra idzie na wierzch czy pod pianke ?
3. rozumiem ze jak juz to lepiej kupic long john-na lub długa niz krotka pianke ?Na pewno bede duzo plywał na morzu albo zalewie wislanym bo takie mam mozliwosci pobytowe
Wiec pewnie moze byc chłodno ale narazie suchar do zamrażarki.Jakich trapezów używacie ?
8 listopada 2013 o 11:47 #2911Antek
UczestnikBogdan – jesteś sponsorowany przez Magic Marine czy co? 😆
Trapez – osobiście mam Magic Marine, ale ważne żeby był wygodny, marka ma drugorzędne znaczenie. Fajne rozwiązanie w moim trapezie to funkcja zwolnienia haka. W sytuacja bardzo awaryjnych może uratować życie/zdrowie.
w zimowe dni zakładam pod piankę bilezinę termoaktywną, w naprawdę zimne również koszulkę termo.
Co do lycry są dwie szkoły, poprawna i lanserska.
Poprawna – lycra i na to kamizelka. Jak łódka zrobi grzyba a Ty zostaniesz pod nią to zdejmujesz kamizelkę i przepływasz.
Lanserska – lycra na sam wierzch.Co to long-john?
8 listopada 2013 o 13:22 #2912Owieczka
Uczestnikhttp://www.gillmarine.com/df/products/long-john-wetsuit-442/829 myslalem ze to opgolnie przyjęta nazwa dla tej wersji pianki bo w wielu firmach tak się nazywa.
8 listopada 2013 o 15:35 #2913Antek
UczestnikKann sein – jak mówią bracia zza Odry.
Osobiście wybrałem zestaw z krótkim rękwaem, plus dopinany długi. Do long johna możesz dołożyć koszulkę piankową. Trudno jednoznacznie zawyrokować co Ci przypadnie do gustu
8 listopada 2013 o 16:20 #2914lukasz
UczestnikAntek wrote:Lanserska – lycra na sam wierzch.Lycra na sam wierzch ma na celu zabezpieczyć przed przypadkowym zaczepianiem innym częściami ubioru o okucia itp…
-
AutorWpisy
- Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.