Home › Forums › Rozmowy o Korsarzu › Teoria żeglowania › trymowanie łódki + mocowanie obciągacza bomu
- This topic is empty.
-
AuthorPosts
-
1 sierpnia 2012 at 19:38 #1504AnonymousInactive
Witam!
Będę wdzięczny za informację na temat trymowania łódki, gdyż nie znam za dobrze niemieckiego, i nie łapię niemieckiego opisu tego zagadnienia. Druga sprawa, jak wyznacza się punkt na bomie, do którego mocujemy talię obciągacza bomu.
Ahoj!
Zdzisław
2 sierpnia 2012 at 21:47 #2343Bogdan KnitterKeymasterHej Zdzislaw,
informacje o trymowaniu lodki najlepiej przekazywac przy lodce, z tego co widzialem na MP,
to moje porady z forum nie zostaly przez nikogo wprowadzone w zycie.
Lodki ustawialismy przed regatami i na pewno kazdy mi przyzna racje, ze raz zobaczyc jest wiecej warte jak 10 razy opowiadacustawienie masztu jest najwazniejsze, w zalaczniku 2 ustawienia.
jak czegos nie rozumiesz, to pytajna mocowanie obciagacza bomu nie ma konkretnego wymiaru, musisz tak zamocowac, aby przy wyciagnietym mieczu, obciagacz nie haczyl o niego, bo mozesz polamac miecz.
3 sierpnia 2012 at 14:30 #2347AntekParticipantQuote:informacje o trymowaniu lodki najlepiej przekazywac przy lodce, z tego co widzialem na MP,
to moje porady z forum nie zostaly przez nikogo wprowadzone w zycie.Polemizowałbym :silly:
Chociaż chętnie posłuchałbym raz jeszcze, bo nie wszystko zdążyłem zapamiętać…3 sierpnia 2012 at 15:07 #2348Bogdan KnitterKeymasterKacper, Tobie i tak wiecej nic nie podpowiem,
masz za dobrego sternika, moglbys mi zagrozic 👿5 sierpnia 2012 at 21:36 #2349Paweł PrusParticipantbogdan wrote:Kacper, Tobie i tak wiecej nic nie podpowiem,
masz za dobrego sternika, moglbys mi zagrozic 👿Hahaha, zaczyna się…
6 sierpnia 2012 at 19:46 #2350AntekParticipantbogdan wrote:Kacper, Tobie i tak wiecej nic nie podpowiem,
masz za dobrego sternika, moglbys mi zagrozic 👿Czy można gdzieś kliknąć lubię to?
Nowe dno się robi…6 sierpnia 2012 at 19:55 #2351Bogdan KnitterKeymasterKacper, mozesz smialo napisac, ze mnie lubisz,
nie musisz nic klikac;)widzimy sie w Berlinie?
6 sierpnia 2012 at 20:53 #2353AntekParticipantWidzimy się. Nawet walczymy o miejsca*
Śmiało możemy zobaczyć się wcześniej, jeżeli wpadniesz na Kiekrz na trenig/regaty . Wtedy mielibyśmy 3 łodki z 2 różnych klubów, co umożliwia rozegranie tak owych
*my gdzieś w 30-40
Zapomniałem dodać! Lubię!
12 sierpnia 2012 at 17:36 #2367Bogdan KnitterKeymasterKacper, na Kiekrz nie przyjade, w tym roku jeszcze tylko Berlin i koniec sezonu.
Jestem ciekawy jak bedzie wygladala Twoja lodka po remoncie.Z kim plywasz na BM?
-
AuthorPosts
- You must be logged in to reply to this topic.