Trapez

Home Forums Rozmowy o Korsarzu Technika Trapez

• This topic is empty.
Viewing 4 posts - 1 through 4 (of 4 total)
  • Author
    Przemysław Lichota
    Participant

Cześć!
    Ponieważ dopiero zaczynam swoją przygodę z Korsarzem, wiem o tej łódce nie wiele. Tata zakupił ją wraz z całym sprzętem do trapezu.. Jednak wiedza „jak to zamontować” jest dla mnie czarną magią. Jeśli bylibyście w stanie napisać co na pewno potrzebuję i najlepiej podesłać zdjęcia jak u Was to wygląda będę bardzo wdzięczny :) Na pewno zaoszczędziłbym czas na kombinowanie i narażanie się na niebezpieczeństwo na wodzie :) Na kadłubie mam zamontowane dwie kipy, które wg mnie służą do mocowania trapezu…

Łukasz
    Participant

Hej,

Co do trapezu w moim przypadku z półpokładu poprzez przelotkę pokładową idzie lina gumowa, którą przywiązuję do łyżki trapezowej – ot tak po prostu :)

Bogdan Knitter
    Keymaster

Witaj Mojo Jojo,

dobrze ze sie nie nazwales Moja Moja, bo byloby was juz dwoch ;)

Co do pytan ktorymi chcesz nas zarzucic, najlepiej gdybys to ty pokazal nam jakiego Korsarza posiadasz. Znajac rodzaj kadluba na ktorym plywasz, bedziemy mogli ci z latwiej pomoc.

Oczywiscie najlatwiejszym sposobem na zdobycie wiedzy jest pokazanie sie na naszych regatach, na poczatek nie koniecznie z lodka, ale wierz mi, cos opowiadac, a cos zobaczyc na zywo to duza roznica.

pozdrawiam,
    Bogdan

Przemysław Lichota
    Participant

W załączniku przesyłam fotkę mojego Korsarza. Nie jest to może idealne zdjęcie, ale chwilowo lepszego nie mam 😡
    Jakieś sugestie?

Viewing 4 posts - 1 through 4 (of 4 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.

korsar.pl © 2024. All rights reserved.