Szukam korsarza

Home Forums Ogłoszenia Kupię Szukam korsarza

• This topic is empty.
Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 18 total)
  • Author
    bast1
    Participant

Witam serdecznie,

Rozważam kupno Korsarza na przyszły sezon. Ponieważ nie znalazłem zbyt wielu ofert na polskim rynku zalogowałem się tutaj, kto woe może ktoś chce sprzedać :)

pozdrawiam

POL 5 ( LUCEK)
    Participant

Witaj,
    Rozwazamy zakup innego Korsarza , wiec POL5 bedzie na Sprzedaz.

Kiedy tego jeszcze nie wiem , ale napisze jak bedzie tak daleko ( Oczywiscie numer Lodzi zostaje u mnie :))

Pozdrawiam

Bogdan Knitter
    Keymaster

Czesc Sebastian,

moglbys troche sprecyzowac twoje poszukiwania,
    np. jaki Korsarz: drewno, GFK, a moze dno GFK poklad drewno?
    skad jestes?
    masz ambicje regatowe?
    no i oczywiscie pytanie najwazniejsze, ile chcesz wydac? :)

Zanosi sie na to, ze niedlugo bedzie pare lodek na sprzedaz,
    sezon sie konczy i z tego co slychac na regatach, to jest kilku chetnych na zakup nowszych lodek, takze z pewnoscia cos znajdziemy dla Ciebie.

pozdrawiam,
    Bogdan

bast1
    Participant

Cześc,

Jestem z mazur.
    Bardziej chyba skłaniał bym się do korsarza z kadłubem GFK i pokładem drewnianym. Wydaje mi się ,że w takiej opcji będzię jednoczesnie ładny i wytrzymały (dno). Ale tu prosiłbym was o jakieś sugestie z racji tego że jesteście już posiadaczami tej klasy łodzi. Zainteresowałem się korsarzem po poszukiwaniach jakiejś szybszej łodki w internecie. Obecnie pływam kabinówką (Sportina 682). Na poczatęk z kolegą chcemy kupić jakąś szybką łódkę (korsarz, FD, 505 ???),popływać troszkę, zobaczyć jak będzie szło i kto wie może z czasem wybralibyśmy się na jakieś regaty.

Z tego co zdążyłem się zorientować korsarz jest z tych 3 łódek najłatwiejszy w prowadzeniu a jednocześnie porównywalny prędkościowo, więc na początek w sam raz. :) (?)

Co do pieniążków to jeszcze się nie zastanawiałem. Może najpierw powiedzielibyscie jakieś pułapy cenowe korsarzy,żebym miał rozeznanie?

Bogdan Knitter
    Keymaster

Czesc Sebastian,

Twoje obserwacje sa wlasciwe, z tych trzech klas Korsarz jest najlatwiejszy
    w obsludze, chociaz mozliwosci ustawien i trymu ma wystarczajaco duzo.
    FD jest bardzo podobna klasa, ale niestety na wymarciu. W Polsce Korsarz i 505
    sa w tej chwili klasami bardzo rozwojowymi i mozna sie fajnie pobawic na regatach.

W naszej Flocie mamy wszystkie rodzaje kadlubow i nie mozna powiedziec, aby jakis
    rodzaj byl lepszy czy gorszy. Ale dol GFK gora drewno jest dobrym wyborem,(sam plywam na takiej)

Ceny za Korsarza nadajacego sie do plywania zaczynaja sie od 4000zl, za 8000zl kupisz juz dobry sprzet, a na taka bardzo fajna okolo 20.000zl. Nowy Korsarz kosztuje 23.000 Euro

Niedlugo powinno sie cos pokazac na rynku wtornym :)

pozdrawiam,
    Bogdan

Paweł Prus
    Participant
    bogdan wrote:
    Czesc Sebastian,

Twoje obserwacje sa wlasciwe, z tych trzech klas Korsarz jest najlatwiejszy
    w obsludze, chociaz mozliwosci ustawien i trymu ma wystarczajaco duzo.
    FD jest bardzo podobna klasa, ale niestety na wymarciu.

Ceny za Korsarza nadajacego sie do plywania zaczynaja sie od 4000zl, za 8000zl kupisz juz dobry sprzet, a na taka bardzo fajna okolo 20.000zl. Nowy Korsarz kosztuje 23.000 Euro

Bogdan, mógłbyś rozwinąć myśl i wyjaśnić dlaczego Korsarz jest „łatwiejszy” od FD i 505 ?
    Pozdrawiam
    PP

Bogdan Knitter
    Keymaster

@Pawel
    moglbym, ale nie chce :P :)

jest to moje zdanie na ten temat i ja sie z nim zgadzam :)

Paweł Prus
    Participant

Tak myślałem.

Szkoda, miałem nadzieję na merytoryczną dyskusję o właściwościach Korsarzy ;)

cześć bast1

i jak tam przemyślenia?

Bogdan Knitter
    Keymaster

Dla szukajacych:

http://kleinanzeigen.ebay.de/anzeigen/s-anzeige/segeljolle-korsar-incl-strassentrailer-tuev-neu/256297416-211-3456?ref=search

moim zdaniem dobra okazja za ta cene,
    kompletny Korsarz z przyczepa, nawet pas trapezowy w cenie lodki :)
    potargowalbym na 1000 Euro i na hak ;) :)
    do Berlina nie daleko.

pozdro..

bast1
    Participant

Witam,

Zdecydowałem się na zakup korsarza od Pawła Prusa. Także mogę oficjalnie powiedzieć że stałem się posiadaczem korsarza :) Mam nadzieję że uda mi się go „troszkę” doprowadzić do porządku i popływać w przyszłym sezonie. Zima długa więc może damy radę hehe.

Pzdr.

Bogdan Knitter
    Keymaster

Witaj,

Gratuluje zakupu !
    mam nadzieje, ze bedziesz szczesliwym posiadaczem
    i poplywasz z nami na regatach :)
    wstepujesz do naszego stowarzyszenia?
    co za pytanie ;)

na zdjeciu dowod, ze twoja lodka kiedys plywala w czubie :)

pozdrawiam,
    Bogdan
    [attachment=237]MTZ2005.4.jpg[/attachment]

Paweł Prus
    Participant

Sebastian, miło było Was poznać. Powodzenia w remoncie! A jak skończycie – dajcie innym łupnia w regatach :)
    Pozdr
    PP

Cześć Sebastian,
    jak tam pierwsze tygodnie? – rozpocząłeś remont ?
    daj koniecznie znać jak sytuacja.
    czekamy na pozytywne wieści :)

bast1
    Participant

Witam.

Remont będziemy robić w przyszłym roku.
    Jak tylko zacznę coś robić dam znać. Może porobię kilka zdjęć z remontu to wrzucę na forum.
    Mam też pytanie odnośnie wstąpienia do stowarzyszenia? Jak to się odbywa? Czy otrzymamy ewentualnie jakiś numer? Czy przejmiemy po Pawle?

Patrzyłem na kalendarz 2015. I miejmy nadzieję że bedziemy juz mogli się pojawić w tym roku na imprezach na mazurach.

Pozdrawiam.

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 18 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.

korsar.pl © 2025. All rights reserved.