Home › Forums › Ogłoszenia › Kupię › Szukam korsarza
- This topic is empty.
-
AuthorPosts
-
7 października 2014 at 22:04 #1478bast1Participant
Witam serdecznie,
Rozważam kupno Korsarza na przyszły sezon. Ponieważ nie znalazłem zbyt wielu ofert na polskim rynku zalogowałem się tutaj, kto woe może ktoś chce sprzedać
pozdrawiam
9 października 2014 at 19:12 #2323POL 5 ( LUCEK)ParticipantWitaj,
Rozwazamy zakup innego Korsarza , wiec POL5 bedzie na Sprzedaz.Kiedy tego jeszcze nie wiem , ale napisze jak bedzie tak daleko ( Oczywiscie numer Lodzi zostaje u mnie )
Pozdrawiam
10 października 2014 at 09:55 #2324Bogdan KnitterKeymasterCzesc Sebastian,
moglbys troche sprecyzowac twoje poszukiwania,
np. jaki Korsarz: drewno, GFK, a moze dno GFK poklad drewno?
skad jestes?
masz ambicje regatowe?
no i oczywiscie pytanie najwazniejsze, ile chcesz wydac?Zanosi sie na to, ze niedlugo bedzie pare lodek na sprzedaz,
sezon sie konczy i z tego co slychac na regatach, to jest kilku chetnych na zakup nowszych lodek, takze z pewnoscia cos znajdziemy dla Ciebie.pozdrawiam,
Bogdan10 października 2014 at 18:57 #2325bast1ParticipantCześc,
Jestem z mazur.
Bardziej chyba skłaniał bym się do korsarza z kadłubem GFK i pokładem drewnianym. Wydaje mi się ,że w takiej opcji będzię jednoczesnie ładny i wytrzymały (dno). Ale tu prosiłbym was o jakieś sugestie z racji tego że jesteście już posiadaczami tej klasy łodzi. Zainteresowałem się korsarzem po poszukiwaniach jakiejś szybszej łodki w internecie. Obecnie pływam kabinówką (Sportina 682). Na poczatęk z kolegą chcemy kupić jakąś szybką łódkę (korsarz, FD, 505 ???),popływać troszkę, zobaczyć jak będzie szło i kto wie może z czasem wybralibyśmy się na jakieś regaty.Z tego co zdążyłem się zorientować korsarz jest z tych 3 łódek najłatwiejszy w prowadzeniu a jednocześnie porównywalny prędkościowo, więc na początek w sam raz. (?)
Co do pieniążków to jeszcze się nie zastanawiałem. Może najpierw powiedzielibyscie jakieś pułapy cenowe korsarzy,żebym miał rozeznanie?
13 października 2014 at 22:04 #2327Bogdan KnitterKeymasterCzesc Sebastian,
Twoje obserwacje sa wlasciwe, z tych trzech klas Korsarz jest najlatwiejszy
w obsludze, chociaz mozliwosci ustawien i trymu ma wystarczajaco duzo.
FD jest bardzo podobna klasa, ale niestety na wymarciu. W Polsce Korsarz i 505
sa w tej chwili klasami bardzo rozwojowymi i mozna sie fajnie pobawic na regatach.W naszej Flocie mamy wszystkie rodzaje kadlubow i nie mozna powiedziec, aby jakis
rodzaj byl lepszy czy gorszy. Ale dol GFK gora drewno jest dobrym wyborem,(sam plywam na takiej)Ceny za Korsarza nadajacego sie do plywania zaczynaja sie od 4000zl, za 8000zl kupisz juz dobry sprzet, a na taka bardzo fajna okolo 20.000zl. Nowy Korsarz kosztuje 23.000 Euro
Niedlugo powinno sie cos pokazac na rynku wtornym
pozdrawiam,
Bogdan15 października 2014 at 22:49 #2329Paweł PrusParticipantbogdan wrote:Czesc Sebastian,Twoje obserwacje sa wlasciwe, z tych trzech klas Korsarz jest najlatwiejszy
w obsludze, chociaz mozliwosci ustawien i trymu ma wystarczajaco duzo.
FD jest bardzo podobna klasa, ale niestety na wymarciu.Ceny za Korsarza nadajacego sie do plywania zaczynaja sie od 4000zl, za 8000zl kupisz juz dobry sprzet, a na taka bardzo fajna okolo 20.000zl. Nowy Korsarz kosztuje 23.000 Euro
Bogdan, mógłbyś rozwinąć myśl i wyjaśnić dlaczego Korsarz jest „łatwiejszy” od FD i 505 ?
Pozdrawiam
PP17 października 2014 at 19:54 #2330Bogdan KnitterKeymaster@Pawel
moglbym, ale nie chcejest to moje zdanie na ten temat i ja sie z nim zgadzam
21 października 2014 at 19:03 #2331Paweł PrusParticipantTak myślałem.
Szkoda, miałem nadzieję na merytoryczną dyskusję o właściwościach Korsarzy
22 października 2014 at 17:00 #2332Michał Wójcik POL11Participantcześć bast1
i jak tam przemyślenia?
4 listopada 2014 at 19:07 #2333Bogdan KnitterKeymasterDla szukajacych:
moim zdaniem dobra okazja za ta cene,
kompletny Korsarz z przyczepa, nawet pas trapezowy w cenie lodki
potargowalbym na 1000 Euro i na hak
do Berlina nie daleko.pozdro..
14 listopada 2014 at 21:47 #1522bast1ParticipantWitam,
Zdecydowałem się na zakup korsarza od Pawła Prusa. Także mogę oficjalnie powiedzieć że stałem się posiadaczem korsarza Mam nadzieję że uda mi się go „troszkę” doprowadzić do porządku i popływać w przyszłym sezonie. Zima długa więc może damy radę hehe.
Pzdr.
14 listopada 2014 at 23:15 #1523Bogdan KnitterKeymasterWitaj,
Gratuluje zakupu !
mam nadzieje, ze bedziesz szczesliwym posiadaczem
i poplywasz z nami na regatach
wstepujesz do naszego stowarzyszenia?
co za pytaniena zdjeciu dowod, ze twoja lodka kiedys plywala w czubie
pozdrawiam,
Bogdan
[attachment=237]MTZ2005.4.jpg[/attachment]15 listopada 2014 at 00:02 #1524Paweł PrusParticipantSebastian, miło było Was poznać. Powodzenia w remoncie! A jak skończycie – dajcie innym łupnia w regatach
Pozdr
PP15 grudnia 2014 at 06:47 #1525Michał Wójcik POL11ParticipantCześć Sebastian,
jak tam pierwsze tygodnie? – rozpocząłeś remont ?
daj koniecznie znać jak sytuacja.
czekamy na pozytywne wieści19 grudnia 2014 at 20:24 #1553bast1ParticipantWitam.
Remont będziemy robić w przyszłym roku.
Jak tylko zacznę coś robić dam znać. Może porobię kilka zdjęć z remontu to wrzucę na forum.
Mam też pytanie odnośnie wstąpienia do stowarzyszenia? Jak to się odbywa? Czy otrzymamy ewentualnie jakiś numer? Czy przejmiemy po Pawle?Patrzyłem na kalendarz 2015. I miejmy nadzieję że bedziemy juz mogli się pojawić w tym roku na imprezach na mazurach.
Pozdrawiam.
-
AuthorPosts
- You must be logged in to reply to this topic.