rozeznanie rynku – maszt, winda

Home Forums Ogłoszenia Kupię rozeznanie rynku – maszt, winda

• This topic is empty.
Viewing 6 posts - 1 through 6 (of 6 total)
  • Author
    Marek Budzisz
    Participant

hej
    zastanawiam sie nad przeróbką masztu, stąd mała sonda:
    ktoś dysponuje zbędnym masztem oraz powerboxem, windą (czy jak tam zwał)
    Pozdrawiam

ja nie :)

Bogdan Knitter
    Keymaster

Czesc Marek,

z tego co wiem to brakuja nam we flocie jakes 3 maszty, takze nie bedzie latwo :)

pozdrawiam.

Łukasz
    Participant

@bogdan,

Czy faktycznie, aż tak ciężko jest dostać maszt do Korsarza?
    Czy po prostu nie pojawiają się takie oferty na ebay?

Jeśli można jakimś cudem zdobyć maszt, to jakie są koszty? nowy/używany?

Może ktoś z forumowiczów zna firmę, u której można kupić maszt do korsarza.

// Temat pociągnięty dla ogólnej wiadomości //

Antek
    Participant

Nowy maszt (gola rura) to ok 400-500e (w zależności od humoru i znajomości pewnego sprzedawcy z Kilonii). To najtańsza opcja, dalej jest tylko gorzej. Należy do tego dodać koszt okuć i pracy szkutnika. Samodzielne okucie, mając do dyspozycji warsztat to dla niedoświadczonej osoby ok 20h. Profesjonalistom zajmuje to ok 10 roboczo-godzin.
    Generalnie to nie są niestety tanie rzeczy.

Tutaj link, klik do masztów do 470, które można uznać za najbardziej podobne pod względem długości do Korsarza. Można napisać do P&B i wypytać czy mógłby gola rurę dociąć do wymaganej długości.

Używane maszty można czasem dostać od ok 150-200e, ale takie ogłoszenia zazwyczaj nie pojawiają się w 'ofercie publicznej’, a trzeba ich szukać kanałami prywatnymi.

Nie wiem czy (a jeżeli tak) gdzie są dostępne nowe Magic boxy. W razie braku na rynku sugerowałbym jednak odpowiedni zestaw bloczków, połączonych kaskadowo.

Ofert na ebayu nie widziałem, aczkolwiek nie powiem tez, abym jakoś specjalnie szukał.

Można też poeksperymentować z używanymi masztami od 5o5, są dłuższe, wiec pewnie cześć okuć trzeba będzie przesunąć, ale może się udać.

Bogdan Knitter
    Keymaster
Viewing 6 posts - 1 through 6 (of 6 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.

korsar.pl © 2024. All rights reserved.