Regaty w Kiekrzu! jesień 2013

Home Forums Regaty, spotkania, zloty Puchar Polski klasy Korsarz Regaty w Kiekrzu! jesień 2013

• This topic is empty.
Viewing 4 posts - 1 through 4 (of 4 total)
  • Author
    Antek
    Participant

Czołem,

ponieważ w sąsiednim wątku pojawił się pomysł organizacji tak owych, można podjąć już teraz pewne kroki. Jak pisałem, wszytskie znaki na niebie i ziemi wskazują, że kweicień-sierpień będę w Niemiczech, więc chyba lepiej zrobić taką imprezę jesienią. Oczywiście, jeżeli znajdzie się ktoś inny kto będzie chciał zając się organizacją, to ja się nie upieram ;) . Ad rem:
    -kiedy?
    -jakie klasy (czy zapraszamy kogoś jeszcze)?
    -gdzie (Kiekrz/Powidz/coś innego?)

Można by porozmawiać z 5o5 i Piratami czy nie chcą się przyłączyć. Może Słonka, która ma dość mocną ekipę była by chętna.
    Regaty trzeba zgłosić do kalendarza OZŻ, więc czasu wbrew pozorom nie jest dużo.
    Można napisać do Deutsche Korsarenvereinigung czy nie chcieliby takiej imprezy w swoim kalendarzu.

Czekam na konstruktywne pomysły i krytykę.
    pozdrawiam,
    Antek

Paweł Prus
    Participant

Mając na uwadze, że dość długo Cię nie będzie w Polsce, myślę, że sensowniej będzie podpiąć się pod istniejącą już imprezę niz organizowanie od zera własnej. Może poczekamy na info od 505-ek, kiedy oni planują się ścigać w Kiekrzu? 470-ki też mają jakieś duże regaty na tym akwenie co roku, wiesz coś może więcej?

Antek
    Participant

Czołem,

sądzę, że 470 nas nie będzie chciało. To akurat jedna z mocniejszych flot, radzą sobie sami. Przejrzę kalendarz regat na ten rok i zobaczę pod kogo można się podczepić. Macie jakieś pomysły?

Oczywiście, nie jestem w Poznaniu, w razie potrzeby są tutaj kompetenti ludzie, którzy mogą się tym zając, więc pomysłu stworzenia swoich regat nie ma co przekreślać ;)

pozdrawiam,
    Antek

Antek wrote:
    Czołem,

sądzę, że 470 nas nie będzie chciało. To akurat jedna z mocniejszych flot, radzą sobie sami. Przejrzę kalendarz regat na ten rok i zobaczę pod kogo można się podczepić. Macie jakieś pomysły?

Oczywiście, nie jestem w Poznaniu, w razie potrzeby są tutaj kompetenti ludzie, którzy mogą się tym zając, więc pomysłu stworzenia swoich regat nie ma co przekreślać ;)

pozdrawiam,
    Antek

Hej Antek,
    możesz podesłać wspomniany przez Ciebie kalendarz regat?
    Odnośnie podłączenia się do jakiejś klasy jestem jak najbardziej za, ale…..myślę że nie ma co przesadzać z rangami tych imprez. Uważam, że jeszcze musimy popracować nad naszym „profesjonalizmem” aby nie dać plamy pokazując się gdzieś na „zewnątrz”.
    Ciągnij Antek temat dalej tak abyśmy do końca września mieli zamknięty kalendarz przyszłorocznych startów.
    Ahoj

Viewing 4 posts - 1 through 4 (of 4 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.

korsar.pl © 2024. All rights reserved.