Posezonowy przegląd

Home Forums Rozmowy o Korsarzu Rozmaitości Posezonowy przegląd

• This topic is empty.
Viewing 11 posts - 1 through 11 (of 11 total)
  • Author
    Alek Cesarz
    Participant

Cześć!
    Czy ktoś mógłby polecić jakąś szkutnię w okolicach Warszawy, która zrobiłaby posezonowy przegląd łódki, poprawiła to i owo i nie zdarła za bardzo?
    Nic się z łódką nie dzieje, ale chciałbym jej przez zimę „dogodzić”, żeby na wiosnę odwdzięczyła się fajnym pływaniem. ((-:

Alek Cesarz
    Participant

Nikt? Nic? Help! ((-;

Łukasz
    Participant

Hej Alek,

Ja swego czasu w okolicach właśnie Wawy szukałem szkutnika, który mógłby mi wyremontować korsarza – pokład i kilka elementów w kokpicie – ceny jakie słyszałem to – lekko oczka wychodziły mi z orbit, jeden krzyknął ponad 30 tys. PLN :woohoo:
    Co prawda mam jakieś namiary go gościa w okolicach Łomży – lecz bez opinii :(
    Jak jesteś zainteresowany nr. to daj znać na prv lub fb

Może ktoś z pozostałych forumowiczów posiada kontakt do sprawdzonego szkutnika to niech podzieli się tajemna wiedzą :)

Alek Cesarz
    Participant

To powiedz z kim już gadałeś, żebym czasu nie marnował. ((-:
    Daj mi proszę kontakt do tego człowieka z Łomży. Ja mam znajomego szkutnika w Pułtusku, ale niestety ma zawalony warsztat, bo robi piękny stuletni jacht morski i nie może wziąć mojej łódeczki, ale zapytam go – może zna człowieka i ma o nim wyrobioną opinię. ))-:

Łukasz
    Participant

Żeby nie robić reklamy :) możesz sprawdzić maila.

Owieczka
    Participant

Ja mam szkutnika w Wejherowie :-) jak coś . Jest calkiem niezly.

Alek Cesarz
    Participant

Dzięki, ale transport w te i z powrotem będzie stanowił istotną część kosztu prac. (((-:

Owieczka
    Participant

domyslam sie ale… podzileiłem sie tylko abys kiedys przy piwku mi nie powiedział ze ja Tobie nie powiedziałem ;-)

Alek Cesarz
    Participant

informacyjnie: Korsarz idzie na zabiegi reanimacyjne do Jacka Wąsowskiego z Bora Yachts. jachty buduje piękne, więc mam nadzieję, że nasza łódka też zostanie pięknie dopieszczona. ((-:

Bogdan Knitter
    Keymaster

Hi alek,
    a ja mam nadzieje, ze bedzie okazja podziwiac twojego Korsarza nie tylko nad Zalewem Zegrzynskim.
    pozdrawiam i do zobaczenia :)

Antek
    Participant

Wiem, że nieaktualne, ale może komuś się przyda na przyszłość. Jest w Poznaniu bdb szkutnik typu 2D (dobry i drogi).
    Namiary: http://www.sierocin.com/index.htm
    Jak widać robił Optymisty, ale w drewnie i innych materiałach też rzeźbi (w tym w węglu, kevlarze i epoxy). Robił mi 3 razy łódki i za każdym razem efekt – prima sort.

Viewing 11 posts - 1 through 11 (of 11 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.

korsar.pl © 2024. All rights reserved.