Pianki

• This topic is empty.
Viewing 7 posts - 1 through 7 (of 7 total)
  • Author
    Maciek
    Participant

Cześć,
    mam pytanie odnośnie pianek, bo przymierzam się do zakupu. Macie jakieś sprawdzone pianki które możecie polecić. Myślę tu oczywiście o jednoczęściowych, raczej długie rękawy/długie nogawki żeby dało się w miarę komfortowo pływać od maja do października. Co do grubości to czy taka pianka 4mm na majowe warunki jest w miarę optymalna czy jednak za cienka?

Bogdan Knitter
    Keymaster

Hi,
    mysle ze tutaj powinienes cos znalezc:

http://www.sklep.blueblue.pl/?magic-marine,22

nie wiem czy pianka z dlugimi rekawami i nagawkami to najlepsze rozwiazanie,
    ja preferuje ubranie tzw.na cebule, czyli wiecej czesci garderoby, tak aby mozna sie ubrac odpowiednio do pogody.

przypominam ze czlonkowie PFKK maja w sklepie magic marine 30% rabatu na odziez regatowa.

pozdrawiam

Maciek
    Participant

Mówisz że długa pianka nie jest najlepsza? Czyli wg Ciebie lepiej kupić krótką i potem ew ubrać coś na to? W ogóle co się ubiera do takiej pianki?
    Ty masz tą piankę z MM? Jakiej ona jest grubości?

Owieczka
    Participant

Hmmm

A ja mam krotkie spodnie od MM plus lycre a na zimniejsza pogode w dekatlonie za 200 kupilem piankę z dlugim rekawem i nogawkami i jest super . Tomek moj zalogant tez taka ma i w kwietniu jak sie wywracamy jest ok ;-) prawie .

Wszystko zalezy od budzetu. Ale Decatlon sie sprawdza akurat tu :-).

Łukasz
    Participant

Hej,

Ja podobnie pływam jak „Majkes” w piance kupionej w decathlonie za około 170zł.
    w.g mnie pianka daje radę tylko …. no właśnie… ta pierwsza woda za kołnierzem jest zawsze zimna. :silly:

Maciek
    Participant

Dzięki za info :) A jakiej grubości macie te pianki? Coś pod/na nie jeszcze zakładacie czy tylko pianka i nic więcej?

Owieczka
    Participant

pod nic . jak jest zimno na zakladam kurtke MM ale w decathlonie tez sa i sa calkiem niezle za nie pamietam 150 zl. Wejdz na strone decathlonu i po sporcie wyszukaj zeglarstwo . choc lepiej isc do sk;epu.lepiej widac .

Viewing 7 posts - 1 through 7 (of 7 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.

korsar.pl © 2024. All rights reserved.