nowi

Home Forums Powitanie Przedstaw się nowi

• This topic is empty.
Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 24 total)
  • Author
    Marek Budzisz
    Participant

Chyba jednak nikt tu nie zagląda

Cześć Marek – zaglądamy, zaglądamy :)
    Całą majówke spędziliśmy na regatach w charzykowych.
    powiedz coś o sobie
    pozdrawiam

Marek Budzisz
    Participant

Hej
    Byliśmy w Charzykowych, obejrzeliśmy , pogadaliśmy z korsarzami i w niedzielę jedziemy po łódkę.
    o nas:
    Ja z moim synem (Maciej) jestem z Pucka, kolega (Adam) z Gdyni, startujemy kilka razy w sezonie, w różnych klasach, m.in. omega, puck, delphia 24. Syn dodatkowo pływa na katamaranach i desce.
    Każdy z nas może być sternikiem, załogantem.
    Po zakupie łódki pewnie będziemy mieli więcej problemów do obgadania, to będziemy sie odzywać.
    Pozdrawiam
    Marek Budzisz

Owieczka
    Participant

No i super jak juz bedziecie mieli ochcotę poplywać z kimś to my sie piszemy na wspolne plywanie w okolicach Gdańska/Pucka.

Pozdrawiam

cześć, witamy
    po jaka łódkę jedziecie ? Może potrzebujecie pomocy?
    pozdrawiam

Marek Budzisz
    Participant
    Marek Budzisz
    Participant

hej Majkes
    dzięki za wsparcie
    na pewno moja załoga potrzebuje informacji i treningu co do spinakera,
    koniec maja to realny termin, kiedy zejdziemy na wodę.
    czy możesz podjechać z łodką do Pucka?
    Pozdro
    Marek B.

Owieczka
    Participant

Jasnetym bardziej ze musze podjechac do Pucka obgadac szczegoly naszych regat toraz a dwa ze trening w dwie lodki tolepsza zabawa niz plywanie samemu :-). Dawajcie znac jesli bedziecie chcieli sie spotkac i poplywac lub bedziecie w potrzebie poznawczej w sprawie lodki to sluze pomoca choc moja wiedza jest skromna :-)

Marek Budzisz
    Participant

niestey byliśmy i pojawił sie problem z przyczepą, facet swoją wyrejestrował więc nie mogliśmy zabrać łodki, poza tym w niedzielę nie wolno ciągnąć w Niemczech przyczep.
    na razie kombinujemy jak to rozwiązać, przyczepę musimy mieć.
    jedna z sytuacji to kupic szrot-przyczepę i przerejestrować na siebie, zabrać blachy i przebić numery na miejscu, druga to wziąć tablice tymczasowe z urzędu miasta – ale nie wiemy jeszcze jak to się odbywa.
    no i potrzebujemy drugi raz jechać. pewnie to potrwa jeszcze trochę

Owieczka
    Participant

Z tym ciągnięciem przyczep to chyba jakaś zła interpretacja … nieraz jeżdzilem w niemczech z przyczepą w niedziele i nikt się mnie nie czepiał ale może miałem szczęście

Bogdan Knitter
    Keymaster

Czesc Marek,

z przyczepa sportowa mozesz jezdzic po niemczech kiedy tylko chcesz, bylby to bardzo dziwny zakaz
    skoro wiekszosc ludzi wyrusza w weekendy nad jeziora :)
    Z tym wymeldowaniem przyczepy, to czasami tak bywa ze niemcy nie chca dawac na tablicach , po prostu sie boja. Ale mozna pobrac probne tablice w niemczech i nie ma problemu, cena ok.70Euro na 5 dni.

Mam nadzieje, ze mimo tych utrudnien niedlugo widzimy sie na wodzie? :)

pozdrawiam,
    Bogdan

Owieczka
    Participant

Hej!!
    I jak tam postępy?

Pozdrawiam

Marek Budzisz
    Participant

Hej
    Łódka ściągnięta, w sobotę rozkładamy, oglądamy co mamy i musimy zrobić drobną naprawę skrzynki mieczowej.
    Na wodę bedziemy gotowi najszybciej za dwa tygodnie.
    Majkes kiedy podjeżdzasz do Pucka?

Owieczka
    Participant

No i super :-)

Co do Pucka hmmm… w sobotę chcieliśmy sie zwodować w Rewie bo to tochę bliżej i w zależności od wiatrów popłynąć w kierunku Pucka lub Gdyni gdzie ścigają się konkurencyjne klasy :-).

Napisz gdzie będziecie robić, przeglądać łódkę … może byśmy sie przywlekli po wodzie na herbatę i pogaduchę. Ale jak juz będziecie gotowi na wodę to będziemy przyjezdzac do Was :-).

Fajnie było by mieć telefon do Ciebie więc jak możesz przyślij numer na maila : m.dominiak@outlook.com

Bogdan Knitter
    Keymaster

??? Korsarze spotykaja sie na herbatke?
    koniec swiata ! :D

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 24 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.

korsar.pl © 2024. All rights reserved.