Naklejki

Home Forums Pogaduszki Naklejki

• This topic is empty.
Viewing 10 posts - 1 through 10 (of 10 total)
  • Author
    Bogdan Knitter
    Keymaster

Witam,
    co myslicie o tym aby zrobic naklejki z naszym logo?
    moze jakies propozycje graficzne?
    pozdrawiam,
    Bogdan

Ja jestem jak najbardziej za.
    Jednym z pomysłów na naklejke może być logo korsarza z jakimiś tekstami: typu Polska Flota Klasy Korsarz, no i oczywiście http://www.korsar.pl

Jezlei naklejki maja być na bazie naszego logo to musimy nad tym jeszcze popracować, bo taki kształt naklejki (załączony poniżej) mi sie nie podoba ;(

logo.png

Teraz mnie olśniło!
    a może na bazie avataru Bogdana?

Paweł Prus
    Participant

Jeśli mam być szczery, to naklejki mało mnie kręcą ;) No fajnie jak będą, ale moim zdaniem priorytetowe są dwie inne sprawy:

1. Logo stowaryzszenia/floty – te które jest, moim zdaniem, jest średnio ładne i trochę mało czytelne. Warto popracować nad czymś lepszym.

2. Koszulki. Fajnie by było mieć na regaty czy w ogóle do pływania białe koszulki w wersji z krótkim i długim rękawem, gdzie np. na klacie byłoby logo klasy czy floty , a na plecach np. jakiś super numer w stylu POL 15 :P

Bogdan Knitter
    Keymaster

@Pawel,
    1.
    no i wygrales przetarg na stworzenie nowego logo :P
    tylko pamietaj, ze musi opierac sie na tym prostokatnym.
    Musimy byc rozpoznawalni nie tylko w Polsce, tym bardziej ze juz niedlugo bedziemy czlonkami IKCA :)

2.
    Koszulki mialy byc nastepnym tematem, ja juz mam koncepcje i niedlugo Wam ja zaprezentuje :)
    Moim zdaniem powinny to byc koszulki nie na wode, tylko po lub przed wyjsciem na wode.
    Na wode nie ma to jak koszulki z Lycry i na to kamizelka, bawelna jak zmoknie to jest bardzo zimno.
    A nalezy pamietac, ze Korsarz jest jednak klasa raczej mokra :cheer:

na logo masz tydzien czasu B) :)

Paweł Prus
    Participant
    bogdan wrote:
    @Pawel,

no i wygrales przetarg na stworzenie nowego logo :P
    tylko pamietaj, ze musi opierac sie na tym prostokatnym.
    Musimy byc rozpoznawalni nie tylko w Polsce, tym bardziej ze juz niedlugo bedziemy czlonkami IKCA :)

na logo masz tydzien czasu B) :)

Hola, hola, nie tak szybko ;) Czemu tylko tydzień i czemu musi się opierać na tym prostokątnym? Wiem, że Niemcy mają bardzo podobne, ale czy musimy się tego trzymać? To są jakieś wymogi IKCA ?

no to się podłączę do dyskusji B)

1. Naklejki
    Jest to jeden ze sposobów promocji. Ja osobiście z przyjemnością nakleiłbym sobie na tylną klapę samochodu info o naszej klasie. Warto wspomnieć że jest to raczej tani sposób promocji (co w naszym przypadku ma znaczenie ;) ?

2. Logo
    noooo to jest temat :) .
    Przy tworzeniu strony www długo z Bogdanem dyskutowaliśmy o logo. Najpierw był pomysł stworzenia zupełnie nowego, innego, różniącego się znacznie od tego niemieckiego (międzynarodowego). Później stwierdziliśmy, że jednak warto, aby nasze logo było zrobione na bazie oryginalnego – przecież nie tworzymy nowej klasy, tylko „podłączamy się” do klasy, która ma spore tradycje. Poza tym chyba nieładnie by było jakbyśmy się tak kompletnie odcięli od rodzimego rynku (na tym chyba nam nie zależy). No i powstało to nasze. Wygląda „prawie” jak oryginalne, ale prawie robi dużą różnicę :cheer:

Moje zdanie jest takie, że nasze logo powinno być zbudowane na bazie oryginalnego, ale oczywiscie ni musi być w takim kształcie jak obecnie. Paweł – trzymam za Ciebie kciuki B) , bo temat nie jest prosty.

3. Koszulki
    o koszulkach rozmawiamy z Bogdanem od pewnego czasu. Chcemy, aby było to koszulki okazjonalne, zrobione z okazji MMP 2012. Uważam że powinny być dobre gatunkowo i raczej nie do pływania tylko do chodzenia w nich na lądzie.

Ahoj

Tadek
    Participant

Tak aby odświeżyć temat i nie tylko.
    Ja bym chetnie pisal sie na naklejki – lubię naklejki i jest to również tani sposób promocji.
    Co do koszulek, nie wiem jak inni , ale fajnie było by założyć koszulkę np. z Chazykowego 2017. Koszt takiej koszulki to około 35-40 zł.
    Co o tym myslicie?

Bogdan Knitter
    Keymaster

Tadek, od koszulek okolicznosciowych raczej odchodzimy, ale mamy koszulki flotowe, ktore wygladaja o wiele lepiej i wygladamy w nich jak bracia Korsarze :)( bedzie mozliwosc zamowienia dla nowych zalog)

Co do naklejek, to jestem w temacie, na pewno cos bedzie w tym roku.

Tadek
    Participant

Chętnie piszę się na koszulki i naklejki.

Viewing 10 posts - 1 through 10 (of 10 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.

korsar.pl © 2025. All rights reserved.