Home › Forums › Ogłoszenia › Kupię › Kupię Korsarza
- This topic is empty.
-
AuthorPosts
-
20 maja 2020 at 21:46 #1428
Bartek
ParticipantWitam.
Od dłuższego czasu poszukuję jachtu klasy korsarz.
Wcześniej pływałem na omedze standard i trochę na omedze sport, ale postanowiłem poszukać klasy dwuosobowej.
Wybór padł na korsarza. Chciałbym wstąpić do stowarzyszenia i startować w regatach.Proszę o oferty kompletnych korsarzy gotowych do pływania. Oferta nie musi zawierać przyczepy drogowej.
21 maja 2020 at 06:32 #3104Łukasz
ParticipantCześć Bartek,
Serdecznie witamy Ciebie na naszym forum. Proszę napis z jakiego rejonu jesteś?
Czy wiesz już jaka wersja korsarza Ciebie interesuje? polecam przeczytanie artykułu > zakup korsarza < No i najważniejsza kwestia jaki budżet planujesz przeznaczyć ?21 maja 2020 at 16:09 #3105Bartek
ParticipantJestem z Kielc, ale obecnie studiuję w Warszawie.
Artykuł czytałem już wcześniej, ale dzięki za podlinkowanie.
Na pewno nie chciałbym Korsarza w całości wykonanego z drewna. Pokład drewniany może być, ale na pewno nie dno. Nie mam konkretnych wymogów co do rodzaju podłogi, ale na pewno wolałbym gdyby Korsarz był wyposażony w Y-szot.Co do budżetu to planuję wydać do 10 tys. ale jeżeli oferta będzie trochę przewyższała tę kwotę to również ją rozważę.
23 maja 2020 at 20:16 #3106Łukasz
ParticipantNo to będziemy mieli okazję się spotkać, no i bardzo się cieszę, że pojawi się nowa krew w Warszawie
Co do łódki to szukamy szukamy 👿1 czerwca 2020 at 20:30 #3107Grzegorz Jóźwiak
ParticipantPrawdopodobnie będę sprzedawał swojego
Moja sytuacja nieco się skomplikowała. Lodka była w świetnym stanie
Zdecydowałem się jednak na remont
Przez zimę został gruntownie odrestaurowany przez szkutnika
Polecam!3 czerwca 2020 at 20:52 #3108Bartek
ParticipantMożna prosić o więcej szczegółów i jakieś zdjęcia?
Który rok budowy kadłuba? Co dokładnie było remontowane? Czy kadłub jest szczelny? W jakim stanie są żagle?3 czerwca 2020 at 21:31 #3109Grzegorz Jóźwiak
ParticipantTo dokładnie ta łodka : https://korsar.pl/pl/forum/10-sprzedam/1957-dzidziok–ale-bez-nazwy-na-sprzedaz
Przez zimę została rozebrana przez szkutnika do śrubki
Mikro uszkodzenia drewna zostały usunięte, całość kilkukrotnie zabezpieczona najlepszymi lakierami
Założone nowe pasy, okucia, linki, nowy rękaw spinakera, nowe tulejki na płetwę mieczową, ogólnie teraz można określić stan jako idealny.
Komplet żagli, grot genua spinaker ale to nie Zagle regatowe – raczej turystyczne
Pokrowiec transportowy narwala i oryginalny portowy – Ten ostatni w średnim stanie
oryginalna Przyczepa podlodziowa z niemieckimi dokumentami można zarejestrować ale ja mam tablice od innej wiec tego nie robiłem oraz wózek slipowy
Proszę napisz na biuro@inton.pl postaram się niebawem wysłać aktualne zdjęcia
Poniżej film z zeszłego roku28 lutego 2021 at 20:42 #3140Bogdan Knitter
KeymasterCześć, masz jeszcze ta łódkę ?
1 marca 2021 at 05:32 #3142Grzegorz Jóźwiak
ParticipantNie
-
AuthorPosts
- You must be logged in to reply to this topic.