jeszcze nie korsarz

Home Forums Powitanie Przedstaw się jeszcze nie korsarz

• This topic is empty.
Viewing 3 posts - 1 through 3 (of 3 total)
  • Author
    Piotr
    Participant

Ahoj!

Przedstawie się, chociaz jeszcze korsarza nie posiadam. Najpierw chcę ustalić, czy korsarz jest dla mnie.

Jestem z Gdańska, mam 34l, żeglarza i sternika robiłem naście lat temu w Funce na Charzykowskim na DZtach (cudne wspomnienia)

Potem zrobiłem kilka rejsów po Bałtyku i wypływałem limit na morskiego – m.in. na jedynym w swoim rodzaju s/y Fazisi, gdy był w Polsce na remont.

Dobre kilka lat nie plywalem za duzo – kilka h w zeszlym i tym roku na kabinowkach na zatoce, ale od roku moj mlody (juz 11) szkoli sie na Optymistach i sie wciagnal.

Szukam wiec jachtu, ktory spelni moje potrzeby:
    https://korsar.pl/pl/forum/21-pogaduszki/2041-czy-korsarz-jest-dla-mnie#2041
    Korsarz wydaje sie je spelniac.

z gory dzieki za odpowiedzi i jeszcze raz witam korsarską brać :)
    Piotr

Łukasz
    Participant

Ahoj :)

Czy korsarz jest dla Ciebie – tak :)
    Jeśli masz chęci, to znaczy, że już masz wszystko, aby pływać na Kosrarzu 👿
    DZ – fajna sprawa, aż wspomnienia klubowe wróciły do mnie ;)
    W Charzykowie mamy rozpoczęcia sezony regatowego a więc i Funka – jest pięknie, te miejsca działają na mnie jak magnes.

Jeśli chciałbyś z bliska zobaczyć Korsarza porozmawiać z jedną z załóg bo w pobliżu Ciebie są naprawdę super ludzie
    mapa korsarzy

Natomiast 5-6 Sierpień są regaty w Twojej okolicy. Na które zapraszam w imieniu Floty Północnej

:)

Piotr
    Participant

Podchodziło się DZtkami do kei lub boi na jajeczko :) ale dawno temu

ostatnio jak wziąłem ostatnio balta na górkach z kolegami (wlasciwe podejście, ale brak jakiegokolwiek doswiadczenia), i weszlismy w dryf na foku miedzy tymi wszystkimi drogimi jachtami, to sie troche spiąłem. Że balty azsu nie maja odbojnikow, to uratowalem te drogie pieknosci nogami :) bylo goraco. potem sie dowiedzialem, ze trzeba bylo isc na grocie 😳 – tak to jest, jak sie dasz namowic kolegom, zeby wziac jacht, ktorego nie znasz :)

no i po tej przygodzie zrozumialem, ze jak sie nie ma przynajmniej jednej ogarniętej osoby do zalogi, to plywanie kabinowkami bez silnika w takiej marinie jak gorki jest dla odważnych i dobrze ubezpieczonych :) Dlatego zaczalem rozważać cos malego.

W Korsarzach najpierw spodobał mi się drewniany pokład z laminatowym kadłubem – piekno i praktycznosc w jednym . Potem info, że pływacie na charzykowskim (moja alma mater :) i na górkach, gdzie siedzę 2 razy w tygodniu min 3h.

Datę regat zapisalem i mysle, ze będę. dziekuje za zaproszenie.

Piotr

Viewing 3 posts - 1 through 3 (of 3 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.

korsar.pl © 2025. All rights reserved.