Cykl regat w 2013r – Puchar Polski

Home Forums Regaty, spotkania, zloty Puchar Polski klasy Korsarz Cykl regat w 2013r – Puchar Polski

• This topic is empty.
Viewing 15 posts - 16 through 30 (of 41 total)
  • Author
    Paweł Prus
    Participant
    Michał Wójcik wrote:
    Paweł,
    moje prywatne zdanie jest takie, że Nordcup to super impreza i świetnie byłoby na niej co roku się pokazywać, ale mam duże wątpliwości czy będziemy na to gotowi już w przyszłym roku…?
    Jeżeli przekonacie mnie że się mylę to z przyjemnością zgłosze nas do tej imprezy w 2013 r.

W sumie to chyba masz rację. Może i lepiej będzie jeśli najpierw sami się przekonamy czy w ogóle pomysł Pucharu Polski wypali i czy będzie frekwencja na poszczególnych regatach – bo pewnie to będzie największym problemem. Zwłaszcza, że większość z nas potrzebuje jeszcze sporo czasu na opływanie i dosprzętowienie swoich łódek ;)

Bogdan Knitter
    Keymaster

przyznaje Michalowi racje, stan naszych lodek na tegorocznych MP wskazywal, ze nie jestesmy jeszcze gotowi na udzial w regatach na morzu. Mysle, ze Nord Cup 2014 bylby dobrym przygotowaniem przed Euro 2015 na zatoce gdanskiej.

Co do kalendarza i terminu MP, to prosze pamietac, ze na poczatku wrzesnia 2013 jestesmy w Austrii na ME.
    To tez moze byc impreza zaliczana do naszego Pucharu Polski.

bogdan wrote:
    przyznaje Michalowi racje, stan naszych lodek na tegorocznych MP wskazywal, ze nie jestesmy jeszcze gotowi na udzial w regatach na morzu. Mysle, ze Nord Cup 2014 bylby dobrym przygotowaniem przed Euro 2015 na zatoce gdanskiej.

Co do kalendarza i terminu MP, to prosze pamietac, ze na poczatku wrzesnia 2013 jestesmy w Austrii na ME.

Zastanawiałbym się nad włączaniem imprez zagranicznych do Pucharu 2013 ze względu na wątpliwą frekwencję ;(
    Niemniej jednak w przyszłym roku na pewno musimy wystawić delegację na EuroCup w Austrii, myślę że Berlin też da się ogarnąć (bo jest w miarę blisko nas) no a marzeniem jest jeszcze Garda we Włoszech ;):)

Niemniej jednak kalendarz musimy ułożyć tak aby terminy startów w Polsce nie pokrywały się z powyższymi imprezami zagranicznymi.
    Bogdan – szpiegu nasz – dowiedz się o terminy wymienionych przeze mnie startów.

Paweł Prus
    Participant
    bogdan wrote:

Moim zdaniem to nienajlepszy pomysł. Na początek proponowałbym Puchar Polski ograniczyć do imprez w Polsce i przekonać się ile załóg w ogóle ma zamiar regularnie się ścigać. Myślę, że większość z nas wolałaby pościgać się we wrześniu gdzieś w Polsce w towarzystwie ludzi z naszej floty. Do Austrii pojechałyby maks. 2-3 załogi.

Ewentualnie, jeśli już rozbudowywać kalendarz PP tak bardzo, to należałoby poszczególnym imprezom dać różne przeliczniki – najwyższy dla MMP, średni dla pozostałych imprez w Polsce i odpowiednio mniejszy dla wybranych imprez zagranicznych.

pruzky wrote:
    Michał Wójcik wrote:
    Paweł,
    moje prywatne zdanie jest takie, że Nordcup to super impreza i świetnie byłoby na niej co roku się pokazywać, ale mam duże wątpliwości czy będziemy na to gotowi już w przyszłym roku…?
    Jeżeli przekonacie mnie że się mylę to z przyjemnością zgłosze nas do tej imprezy w 2013 r.

W sumie to chyba masz rację. Może i lepiej będzie jeśli najpierw sami się przekonamy czy w ogóle pomysł Pucharu Polski wypali i czy będzie frekwencja na poszczególnych regatach – bo pewnie to będzie największym problemem. Zwłaszcza, że większość z nas potrzebuje jeszcze sporo czasu na opływanie i dosprzętowienie swoich łódek ;)

Puchar MUSI wypalić – nie ma innej opcji ;)
    Jest nas coraz więcej, a mam nadzieję że do przyszłego sezonu jeszcze klika załóg nam przybędzie ;)

Paweł Prus
    Participant
    Michał Wójcik wrote:
    Puchar MUSI wypalić – nie ma innej opcji ;)
    Jest nas coraz więcej, a mam nadzieję że do przyszłego sezonu jeszcze klika załóg nam przybędzie ;)

Dlatego skupmy się w przyszłym roku na zorganizowaniu PP w taki sposób, aby zachęcić jak najwięcej załóg do ścigania. Z frekwencją na poszczególnych regatach mają problem wszystkie dwuosobowe klasy regatowe – z wyjątkiem 470-ek. Zróbmy na początek PP z 5 regat – w takich terminach i lokalizacjach, aby pasowały jak największej ilości załóg. Warto pomyśleć tu o wykorzystaniu długich weekendów, itp. – bo nie każdy pewnie będzie mógł co miesiąc brać urlop na regaty.

Bogdan Knitter
    Keymaster

Pawel,
    masz racje, ale jezeli chcemy utrzymywac kontakty z niemcami(austria) i dostac Euro 2015 do Polski, to nie mozemy zrobic MMP w terminie Euro. Ten termin juz jest, takze mozna sie dopasowac.
    Pierwszy krok, ktory nalezy natychmiast zrobic jest poszukanie klubu, ktory zrobi nam MMP na Zegrzu.
    Ten klub wyznaczy nam termin i wtedy mozemy budowac kalendarz wokol MMP i Euro.
    [attachment=52]Icon_Korsar_Euro_20132.jpg[/attachment]

Dla Waszej informacji Panie i Panowie :woohoo:
    o organizacji MMP 2013 od ok miesiąca rozmawiam z Klubem Mila http://www.klubmila.pl/
    Jeszcze nie znam żadnych szczegółów, ale mam nadzieję, że do końca sierpnia wszystko się wyjaśni.

Z mojej strony pełna zgoda i z Bogdanem i z Pawłem. Uważam że (przynajmniej w 2013 roku) PPKK powinien być w 100% w Polsce, jednak nie może kolidować z kalendarzem imprez zagranicznych na których powinniśmy się pokazywać B)

Antek
    Participant

A czy możemy zrobić w drugą stronę, tj. wciągnąć polską imprezę w niemiecki puchar?

Antek wrote:
    A czy możemy zrobić w drugą stronę, tj. wciągnąć polską imprezę w niemiecki puchar?

Myślę że MMP ’13 powinno się znaleźć w Pucharze Niemiec.

Bogdan Knitter
    Keymaster
    Michał Wójcik wrote:
    Antek wrote:

Myślę że MMP ’13 powinno się znaleźć w Pucharze Niemiec.

to jest oczywista sprawa, tylko Zegrze dla niemcow, to jest koniec swiata;)

Antek
    Participant

Poznań jest bliżej ;)

Panie i Panowie :P ,
    co myślicie o wystartowaniu w przyszłorocznym Nord Cup?
    Ja bardzo chętnie spróbował bym pożeglować na morzu. Damy radę uzbierać prężną, chętną i zwariowaną grupę ?
    Zapraszam do dyskusji.
    Ahoj!

Antek
    Participant

Czołem,

które nasze imprezy zostały wpisane do niemieckiego kalendarza? Tylko MMP czy Charzykowy też?

w tym roku only MMP.
    w załączniku aktualna lista zgłoszeń 👿
    [attachment=101]Terminarzregat_2013.pdf[/attachment]

Viewing 15 posts - 16 through 30 (of 41 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.

korsar.pl © 2025. All rights reserved.