Home › Forums › Regaty, spotkania, zloty › Puchar Polski klasy Korsarz › Cykl regat w 2013r – Puchar Polski
- This topic is empty.
-
AuthorPosts
-
12 sierpnia 2012 at 22:03 #2377
Paweł Prus
ParticipantMichał Wójcik wrote:Paweł,
moje prywatne zdanie jest takie, że Nordcup to super impreza i świetnie byłoby na niej co roku się pokazywać, ale mam duże wątpliwości czy będziemy na to gotowi już w przyszłym roku…?
Jeżeli przekonacie mnie że się mylę to z przyjemnością zgłosze nas do tej imprezy w 2013 r.W sumie to chyba masz rację. Może i lepiej będzie jeśli najpierw sami się przekonamy czy w ogóle pomysł Pucharu Polski wypali i czy będzie frekwencja na poszczególnych regatach – bo pewnie to będzie największym problemem. Zwłaszcza, że większość z nas potrzebuje jeszcze sporo czasu na opływanie i dosprzętowienie swoich łódek
12 sierpnia 2012 at 22:06 #2378Bogdan Knitter
Keymasterprzyznaje Michalowi racje, stan naszych lodek na tegorocznych MP wskazywal, ze nie jestesmy jeszcze gotowi na udzial w regatach na morzu. Mysle, ze Nord Cup 2014 bylby dobrym przygotowaniem przed Euro 2015 na zatoce gdanskiej.
Co do kalendarza i terminu MP, to prosze pamietac, ze na poczatku wrzesnia 2013 jestesmy w Austrii na ME.
To tez moze byc impreza zaliczana do naszego Pucharu Polski.12 sierpnia 2012 at 22:16 #2379Michał Wójcik POL11
Participantbogdan wrote:przyznaje Michalowi racje, stan naszych lodek na tegorocznych MP wskazywal, ze nie jestesmy jeszcze gotowi na udzial w regatach na morzu. Mysle, ze Nord Cup 2014 bylby dobrym przygotowaniem przed Euro 2015 na zatoce gdanskiej.Co do kalendarza i terminu MP, to prosze pamietac, ze na poczatku wrzesnia 2013 jestesmy w Austrii na ME.
To tez moze byc impreza zaliczana do naszego Pucharu Polski.Zastanawiałbym się nad włączaniem imprez zagranicznych do Pucharu 2013 ze względu na wątpliwą frekwencję ;(
Niemniej jednak w przyszłym roku na pewno musimy wystawić delegację na EuroCup w Austrii, myślę że Berlin też da się ogarnąć (bo jest w miarę blisko nas) no a marzeniem jest jeszcze Garda we WłoszechNiemniej jednak kalendarz musimy ułożyć tak aby terminy startów w Polsce nie pokrywały się z powyższymi imprezami zagranicznymi.
Bogdan – szpiegu nasz – dowiedz się o terminy wymienionych przeze mnie startów.12 sierpnia 2012 at 22:16 #2380Paweł Prus
Participantbogdan wrote:Co do kalendarza i terminu MP, to prosze pamietac, ze na poczatku wrzesnia 2013 jestesmy w Austrii na ME.
To tez moze byc impreza zaliczana do naszego Pucharu Polski.Moim zdaniem to nienajlepszy pomysł. Na początek proponowałbym Puchar Polski ograniczyć do imprez w Polsce i przekonać się ile załóg w ogóle ma zamiar regularnie się ścigać. Myślę, że większość z nas wolałaby pościgać się we wrześniu gdzieś w Polsce w towarzystwie ludzi z naszej floty. Do Austrii pojechałyby maks. 2-3 załogi.
Ewentualnie, jeśli już rozbudowywać kalendarz PP tak bardzo, to należałoby poszczególnym imprezom dać różne przeliczniki – najwyższy dla MMP, średni dla pozostałych imprez w Polsce i odpowiednio mniejszy dla wybranych imprez zagranicznych.
12 sierpnia 2012 at 22:18 #2381Michał Wójcik POL11
Participantpruzky wrote:Michał Wójcik wrote:Paweł,
moje prywatne zdanie jest takie, że Nordcup to super impreza i świetnie byłoby na niej co roku się pokazywać, ale mam duże wątpliwości czy będziemy na to gotowi już w przyszłym roku…?
Jeżeli przekonacie mnie że się mylę to z przyjemnością zgłosze nas do tej imprezy w 2013 r.W sumie to chyba masz rację. Może i lepiej będzie jeśli najpierw sami się przekonamy czy w ogóle pomysł Pucharu Polski wypali i czy będzie frekwencja na poszczególnych regatach – bo pewnie to będzie największym problemem. Zwłaszcza, że większość z nas potrzebuje jeszcze sporo czasu na opływanie i dosprzętowienie swoich łódek
Puchar MUSI wypalić – nie ma innej opcji
Jest nas coraz więcej, a mam nadzieję że do przyszłego sezonu jeszcze klika załóg nam przybędzie12 sierpnia 2012 at 22:22 #2382Paweł Prus
ParticipantMichał Wójcik wrote:Puchar MUSI wypalić – nie ma innej opcji
Jest nas coraz więcej, a mam nadzieję że do przyszłego sezonu jeszcze klika załóg nam przybędzieDlatego skupmy się w przyszłym roku na zorganizowaniu PP w taki sposób, aby zachęcić jak najwięcej załóg do ścigania. Z frekwencją na poszczególnych regatach mają problem wszystkie dwuosobowe klasy regatowe – z wyjątkiem 470-ek. Zróbmy na początek PP z 5 regat – w takich terminach i lokalizacjach, aby pasowały jak największej ilości załóg. Warto pomyśleć tu o wykorzystaniu długich weekendów, itp. – bo nie każdy pewnie będzie mógł co miesiąc brać urlop na regaty.
12 sierpnia 2012 at 22:42 #2383Bogdan Knitter
KeymasterPawel,
masz racje, ale jezeli chcemy utrzymywac kontakty z niemcami(austria) i dostac Euro 2015 do Polski, to nie mozemy zrobic MMP w terminie Euro. Ten termin juz jest, takze mozna sie dopasowac.
Pierwszy krok, ktory nalezy natychmiast zrobic jest poszukanie klubu, ktory zrobi nam MMP na Zegrzu.
Ten klub wyznaczy nam termin i wtedy mozemy budowac kalendarz wokol MMP i Euro.
[attachment=52]Icon_Korsar_Euro_20132.jpg[/attachment]12 sierpnia 2012 at 22:47 #2384Michał Wójcik POL11
ParticipantDla Waszej informacji Panie i Panowie :woohoo:
o organizacji MMP 2013 od ok miesiąca rozmawiam z Klubem Mila http://www.klubmila.pl/
Jeszcze nie znam żadnych szczegółów, ale mam nadzieję, że do końca sierpnia wszystko się wyjaśni.Z mojej strony pełna zgoda i z Bogdanem i z Pawłem. Uważam że (przynajmniej w 2013 roku) PPKK powinien być w 100% w Polsce, jednak nie może kolidować z kalendarzem imprez zagranicznych na których powinniśmy się pokazywać
12 sierpnia 2012 at 22:52 #2386Antek
ParticipantA czy możemy zrobić w drugą stronę, tj. wciągnąć polską imprezę w niemiecki puchar?
12 sierpnia 2012 at 22:54 #2387Michał Wójcik POL11
ParticipantAntek wrote:A czy możemy zrobić w drugą stronę, tj. wciągnąć polską imprezę w niemiecki puchar?Myślę że MMP ’13 powinno się znaleźć w Pucharze Niemiec.
12 sierpnia 2012 at 23:03 #2392Bogdan Knitter
KeymasterMichał Wójcik wrote:Antek wrote:A czy możemy zrobić w drugą stronę, tj. wciągnąć polską imprezę w niemiecki puchar?Myślę że MMP ’13 powinno się znaleźć w Pucharze Niemiec.
to jest oczywista sprawa, tylko Zegrze dla niemcow, to jest koniec swiata;)
13 sierpnia 2012 at 10:08 #2393Antek
ParticipantPoznań jest bliżej
18 listopada 2012 at 22:15 #2606Michał Wójcik POL11
ParticipantPanie i Panowie
,
co myślicie o wystartowaniu w przyszłorocznym Nord Cup?
Ja bardzo chętnie spróbował bym pożeglować na morzu. Damy radę uzbierać prężną, chętną i zwariowaną grupę ?
Zapraszam do dyskusji.
Ahoj!18 stycznia 2013 at 19:50 #2649Antek
ParticipantCzołem,
które nasze imprezy zostały wpisane do niemieckiego kalendarza? Tylko MMP czy Charzykowy też?
18 stycznia 2013 at 21:46 #2650Michał Wójcik POL11
Participantw tym roku only MMP.
w załączniku aktualna lista zgłoszeń 👿
[attachment=101]Terminarzregat_2013.pdf[/attachment] -
AuthorPosts
- You must be logged in to reply to this topic.