Home › Forums › Rozmowy o Korsarzu › Pomoc › chetnie pomoge
- This topic is empty.
-
AuthorPosts
-
11 września 2012 at 16:16 #2506
Bogdan Knitter
KeymasterKacper, to co Ty miales za maszyne?
Komary i Romety nie zaliczaja sie do maszyn 😆13 września 2012 at 09:12 #2517Antek
ParticipantZ takich 2-taktów mam Jawę 50 w stanie kolekcjonerskim, z oryginalnymi dokumentami z 78 roku :whistle: .
Jeździłem takim czymś [klik]. Pozostałe kilka pln wydałem na wiśniowego krążownika.
Ale chyba nie tego dotyczy temat, prawda?
13 września 2012 at 16:23 #2532Michał Wójcik POL11
ParticipantZmyć plamę w Hamburgu powiadasz…..
hmm13 września 2012 at 17:28 #2533Zdzisław
Participant…odkładany od wielu lat zakup, czyli kawasaki Vulcan 900.
Pzdr!
Zdzisław
13 września 2012 at 22:29 #2558Bogdan Knitter
KeymasterAntek wrote:Z takich 2-taktów mam Jawę 50 w stanie kolekcjonerskim, z oryginalnymi dokumentami z 78 roku :whistle: .Jeździłem takim czymś [klik]. Pozostałe kilka pln wydałem na wiśniowego krążownika.
Ale chyba nie tego dotyczy temat, prawda?
a ja za mlodu jezdzilem na czyms takim:
[attachment=59]avo.png[/attachment]
z tego co slysze, to wielu z nas ma przeszlosc motocyklowa:)14 września 2012 at 10:11 #2578Michał Wójcik POL11
ParticipantA ja na takim :cheer:
[attachment=60]suzuki-gsr.jpg[/attachment]
14 września 2012 at 13:37 #2583Antek
ParticipantBogdan na avo? To kiedy ta młodość była
?
14 września 2012 at 16:40 #2585Bogdan Knitter
KeymasterKacper! troche dobrego wychowania prosze,
kobiet i starszych panow o wiek sie nie pyta14 września 2012 at 17:42 #2586Zdzisław
ParticipantBogdanie, gdzie ten numer do POL 4?
Pzdr!
Zdzisław
16 września 2012 at 10:01 #2587Bogdan Knitter
KeymasterMyszk wrote:Bogdanie, gdzie ten numer do POL 4?Pzdr!
Zdzisław
w Twojej skrzynce mailowej
mozesz odpalac maszyne8 grudnia 2017 at 14:52 #1823Anonymous
InactiveCześć!
Chciałbym skorzystać z Twojej uprzejmości i poprosić o poradę.
Wraz z kolegą zamierzamy kupić korsarza i zapisać się do waszego stowarzyszenia.
Szukałem tej łódki na ogłoszeniach w sieci i udało mi się znaleźć tylko jedną.
Czy mógłbyś podzielić się swoją opinią na temat tej oferty?
Poniżej link do niej:http://jedlnia-letnisko.lento.pl/sprzedam-jacht-zaglowy-regatowy-korsarz,6077624.html
Sam nie znam się zupełnie na korsarzach. Mój kontakt z nimi to dwukrotne pływanie na korsarzu, który jest w bazie sprzętu w stanicy PTTK we Wdzydzach Kiszewskich.
Na co powinienem zwrócić uwagę przy kupnie? O co pytać sprzedającego?
Będę bardzo wdzięczny za pomoc w tej sprawie.8 grudnia 2017 at 23:57 #1824Bogdan Knitter
KeymasterCześć Piotr,
na początek polecam mój poradnik zakupu Korsarza:
https://korsar.pl/pl/klasa-korsarz/2-uncategorised/165-poradnik-zakupu-uzywanego-korsarza
Chętnie pomogę w zakupie sensownej lodki, potrzebuje jednak kilku informacji od ciebie, jak np. Chcesz pływać regatowo, czy tylko turystycznie? Skąd jesteś? No i oczywiście najważniejsze pytanie: ile chcesz wydać?Pozdrawiam,
Bogdan9 grudnia 2017 at 10:46 #1825Anonymous
InactiveCześc Bogdan!
Dzięki za natychmiastową reakcję i chęć pomocy.
Chicielibyśmy kupić korsarza z zamiarem pływania turystycznego, ale z chęcią wzięlibyśmy w przyszłości udział w którejś z organizowanych przez was imprez, jednak na zasadzie przyjemności uczestnictwa, a nie osiągnięcia jakiegoś wyniku.
Wskazany przez Ciebie artykuł o tym, jak kupić korsarza przeczytałem i mam już jakieś elementarne pojęcie na ten temat.
Zorientowałem się, że naprawdę piękne łódki zaczynają się od 10.000 zł.
Nasz budżet jest dużo skromniejszy. Wspaniale byłoby kupić coś sensownego do 6000 złotych z przyczepką, ale nie wiem, czy to jest realistyczne.
Jestem z Sopotu, ale łódka będzie trzymana w Borkowie koło Żukowa, gdzie mieszka mój kolega, z którym chciałbym kupić korsarza. Ma tam domek z ogrodem, więc jest tam miejsce na łódkę.
Wczoraj znalazłem w sieci jeszcze jednego korsarza:https://www.olx.pl/oferta/zaglowka-korsarz-CID767-IDprsVj.html#670e019ad8
Co o nim myślisz?
9 grudnia 2017 at 11:44 #1826Owieczka
ParticipantCzesc Piotrze.
W wyborze łodki nie bede ubiegal Bogdana bo on jest takim naszym Guru ale jesli bedziesz miał jakieś inne pytania lub chęć poznania Korsarzy z Pomorza to ja jako szef naszego regionu zaprazam do kontaktu. Na to forum wpadam dość rzadko ale na FB mozesz nas znależć pod hasłem Korsarska Flota Północ. Pozdrawiam9 grudnia 2017 at 17:01 #1827Anonymous
InactiveDzięki! Na pewno skorzystam.
Pozdrowienia! -
AuthorPosts
- You must be logged in to reply to this topic.