Home › Forums › Ogłoszenia › Sprzedam › BANKS SAILS
- This topic is empty.
-
AuthorPosts
-
9 sierpnia 2013 at 19:32 #1346
puffadder
ParticipantWitajcie,
Mam do odsprzedania komplet grot/fok do Korsarza. Zagle szyte przez Banks’a. Maja chyba 3 lata ale nigdy nie byly uzywane (nawet nie byly wciagniete na maszt). Jedyny mankament to przebarwienie wokol okna na foku od kleju. Prawdopodobnie da sie wyczyscic specjalnym srodkiem.
Chcialbym 2000 pln za komplet
Dolaczam pare zdjec, wiecej na maila.
Zagle mam w klubie w Zegrzu
moj mail puffadder@interia.pl
Kilo wody pod stopa 👿[attachment=184]IMG_0028.JPG[/attachment]
[attachment=185]IMG_0046.JPG[/attachment]
[attachment=186]IMG_0043.JPG[/attachment]
[attachment=187]IMG_0029.JPG[/attachment]
[attachment=188]IMG_0033.JPG[/attachment]
[attachment=189]IMG_0027.JPG[/attachment]
14 sierpnia 2013 at 10:27 #2844Bogdan Knitter
KeymasterWitaj puffadder,
wybacz, ze sie wtrace w Twoje ogloszenie, ale musze uchronic niedoswiadczonych korsarzy przed kupnem tego kompletu zagli 👿
Moze i masz racje, ze zagle te nie byly duzo uzywane, ale na pewno sa starsze jak 3 lata, z doswiadczenia powiem, ze takie zagle szyl Banks w latach 80-tych. Do tego jeszcze dochodzi fakt, ze sa to zagle typowo turystyczne.
A cena ich jest wieksza jak za nowe zagle uszyte w Polsce. (zobacz cennik zaglowni Narwal)pozdrawiam i zycze powodzenia
Bogdan14 sierpnia 2013 at 20:02 #2845puffadder
ParticipantZagle znalazlem wsrod kompletow zagli do FD, po ktorego jechalem w lutym br do Niemiec. Probowalismy ustalic z wlascicielem FD co to za komplet do korsarza i wychodzilo ze ktos z klubu zamowil zagle, wyjechal, zagle zostaly razem z FD ktorego w tym czasie otrzymal ostatni wlasciciel i tak wlasciwie trudno okreslic date produkcji. Sklanial sie ku temu aby uznac ze sa z 2008-9 Po materiale widac ze nie sa to zagle z lat 80 tych (skad Ci sie to wzielo?). Nie interesowalo mnie to, bo chodzilo mi o zagle do Holendra. Zobaczywszy ze rozwija sie klasa Korsarz postanowilem zwrocic sie bezposrednio do Was gdyz pomyslalem, ze podobnie jak z nasza odrestaurowana klasa (Hornet)na poczatku sa duze finansowe klopoty z osprzetem (brak wtornego rynku). Biorac pod uwage ze mniej wiecej rownorzedne zagle Vogel Meier’a kosztuja 1200 euro moja cena jest niewygorowana (oczywiscie do rozsadnej negocjacji). Przy okazji mam pytanie co to sa „turystyczne” zagle? Kiedys na przelatane zagle mowilismy 'Turystyczne” bo juz byly tak wytrzepane ze do wyscigow sie nie nadawaly. Ja nie widzialem „turystycznych” zagli do regatowych lodek. Typowo „turystyczne” potrafia byc drozsze gdyz sa wzmacniane i dluzej wytrzymuja (imitacja bawelnianych zagli do jakiejs starej lajby to majatek) Ale moze nie jestem „w temacie”
Co do Narwali to wlasnie (z calym szacunkiem) sa „turystyczne” zagle. Komplet na ktorym plywalem byl nie do strymowania, nie trzymal wymiarow klasowych, spinaker ma nierowne krawedzie itp. Oddalem go za darmo koledze z zastrzezeniem ze nie biore odpowiedzialnosci za jego osiagi. Jedyny zagiel N ktory jeszcze plywa na Hornecie (jest w galerii N)byl wielokrotnie przeszywany.
Podkresle jeszcze raz ze zagle korsarskie nie byly w ogole uzywane, a nie jak powiedziales „nie byly duzo uzywane” Mozesz byc fanem zagli Narwala ale skad taki autorytarny ton Twojej odpowiedzi?
Niewazne, komplet nowych zagli do wziecia, cena jak powiedzialem do drobnej negocjacji.
Zdjecia robilem telefonem (glupio brzmi) wiec sa jakosciowo takie sobie. Chetnym przesle zdjecia porzadne, ale pozwolcie ze na zadanie.
Pozdrawiam14 sierpnia 2013 at 20:14 #2846Michał Wójcik POL11
Participantwitaj puffadder
nie wiem jakie masz doświadczenia z Żaglownią Narwal, ale zwróć uwagę, że cała czołówka Korsarzy pływa na żaglach tego producenta (nie wyłączając Mistrza i Vice Mistrza Polski). Nie ujmując nikomu, ale Twoje żagle wyglądają nie na kilkuletnie tylko tak na zdecydowanie starsze.
No i za tą cenę myślę że nie masz szans sprzedać.
Pozdrawiam15 sierpnia 2013 at 12:55 #2847Antek
ParticipantPanowie, pax. Kolega chce sprzedać, ma prawo podać cenę, rynek zweryfikuje czy będzie zainteresowanie.
A przy okazji czy v-ce nie jeździł jednak na żaglach F?15 sierpnia 2013 at 13:09 #2848Michał Wójcik POL11
Participanttaa tegoroczny vice faktycznie na Fritzach, zeszłoroczny na Narwalach
-
AuthorPosts
- You must be logged in to reply to this topic.