Ahoy Korsarze!!!

Home Forums Powitanie Przedstaw się Ahoy Korsarze!!!

• This topic is empty.
Viewing 15 posts - 16 through 30 (of 35 total)
  • Author
    Yogibaboo
    Participant
    bogdan wrote:
    i co, kupiles cos?

Nadal szukam. Masz coś ciekawego?

Bogdan Knitter
    Keymaster

[attachment=311]image.jpeg[/attachment]
    Mam, ale nie do końca to co szukasz, cała GFK z 87roku , cena 2900euro. Przyczepa ze slipem, ale nie najazdowym, łódka w pełnym wypasie regatowym, spiro, żagle regatowe, kompletny trimm.

Yogibaboo
    Participant
    bogdan wrote:
    [attachment=311]image.jpeg[/attachment]
    Mam, ale nie do końca to co szukasz, cała GFK z 87roku , cena 2900euro. Przyczepa ze slipem, ale nie najazdowym, łódka w pełnym wypasie regatowym, spiro, żagle regatowe, kompletny trimm.

Jestem jak najbardziej zainteresowany, bo sezon już się zaczął a ja bez sprzętu. Wytłumacz mi tylko o co chodzi z tym nie najazdowym slipem?

Bogdan Knitter
    Keymaster

To znaczy, ze jest przyczepa i wózek slipowy który nie najeżdża na przyczepę, tylko jest doczepiany do przyczepy. To rozwiazanie ma tez swoje plusy, ale o tym lepiej porozmawiać.

Yogibaboo
    Participant

Mam nadzieję, że nie jest to bardzo upierdliwy system i da się z tym żyć. Chcę kupić tę łódkę. Jak możemy się rozmówić?

Bogdan Knitter
    Keymaster

Łódka będzie w Polsce od 20 maja, zobaczyć ja możesz w Charzykowie, kiedy możesz przyjechać?

Yogibaboo
    Participant

Najbardziej pasowało by mi przyjechać w piątek 20 maja.

Bogdan Knitter
    Keymaster

mozesz przyjechac, bede co prawda w przygotowaniach do regat, ale damy rade.

Yogibaboo
    Participant

No to jesteśmy umówieni. Ja jestem zdecydowany kupić tę łódkę. Domyślam się, że interesuje Cię rozliczenie w EUR nie w PLN?

Bogdan Knitter
    Keymaster

wolalbym euro, masz jakis adres na maila?
    przesle ci numer tel. pod ktorym mozesz mnie w piatek zastac.

Yogibaboo
    Participant

Mail do mnie yogibaboo@op.pl. Możesz mi podesłać więcej zdjęć? Czy na dziobie jest rynna do spinakera, bo na tych dwóch zdjęciach nie widać? Czy podłoga jest podwójna na całej długości kokpitu?

Bogdan Knitter
    Keymaster

W tym tygodniu oglądanie łódki nie wypali, sory

New Zealand
    Participant

Witaj Yogi
    Z tego co czytam to pływałeś na zdezelowanej 470-tce. Kiedy troszkę dmuchnie to ta maszynka naprawdę powinna latać nad wodą a prowadzi się ją dosłownie jednym małym paluszkiem.
    Wady 470 :
    – Aby się pościgać musisz zaopatrzyć się w stosunkowo nową łódkę – myślę że max 5-10 lat
    – Na regatach ścigasz się z „rządnymi krwi” młodymi ludźmi z których wielu jeszcze nie powinno pić piwa z uwagi na wiek :)
    – Na pokładzie masz o wiele miej miejsca, co się z tym wiąże musisz posiadać większą elastyczność ciała, szczególnie załogant

pływałem na 470, ale teraz z racji na wiek i atmosferę na regatach stanowczo wybieram KORSARZA

pozdr. Robert

Bogdan Knitter
    Keymaster

Robert, lepiej bym tego nie napisal :D

Yogibaboo
    Participant

Posłuchałem mądrzejszych od siebie i od tygodnia Korsarz już stoi na podwórku B) tylko popływać nie ma kiedy, bo delegacja za delegacją.

Yogi

Viewing 15 posts - 16 through 30 (of 35 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.

korsar.pl © 2025. All rights reserved.