Reply To: Ahoj Korsarze

Home Forums Powitanie Przedstaw się Ahoj Korsarze Reply To: Ahoj Korsarze

Antek
Participant

Rafał, nic się nie przejmuj. Gdybyś zobaczył z jakim szrotem w zeszłym roku wyskoczyłem na MMP to uznałbyś, że Twoja jest w idealnym stanie. Remont zrobiłem dopiero po MMP, a przed Mistrzostwami Berlina :) . Poza tym, praktyka uczy, że laminowanie miecz w nocy przed regatami daje później doskonałe rezultaty na wodzie. I to nie jest ironia :). Zresztą, pisano o nas w gazetach (i nie był to przegląd podwodny czy świat nurków :woohoo: :woohoo: :woohoo: )
Śmiał weź łódkę i przyjedź pływać :). Poza tym widzę, że z Serocka do Nieporętu masz dość blisko ;) . Masz jeszcze też 2 weekendy żeby zobaczyć czy wszystko działa i nie tonie :P .

Wózkiem slipowym się nie przejmuj, jak przyjedziesz z łódką na regaty to jakoś się podzielmy (i tak mamy za mało wózków i za dużo łódek :P )

Fotki bomba, gdybyś miał chwilę to pokaż kokpit. Mam nadzieję, że nie występuje w nim gnicie, bo dość trudno jest je wyplenić (ale jest to możliwe).

Co do przyczepy, jeżeli to ta którą pokazałeś na zdjęciu to … wszystko zależy od ceny. Generlanie wymagała by przeróbki, jeżeli chcesz na niej wozić Korsarza.
1. Dla dna łódki jest dużo zdrowsze jeżeli opiera się ono całą szerokością, nie zaś punkotowo jak u Ciebie.
2. Ładowanie łódki na taką przyczepę, jak pokazałeś na zdjęciu wymaga obecności 4 silnych chłopów. Idealnym rozwiązaniem jest przyczepa zintegrowana z wózkiem slipowym (Bogi możesz pokazać zdjęcia?)

P.S. Przygotowania zaczynają się poprzedniego dnia popłudniu i często trawją do godzin poranych :woohoo: . Oczywiście wszelkie jagodzianki i inne napoje panroamixa są mile widziane :)

korsar.pl © 2025. All rights reserved.