Home › Forums › Powitanie › Przedstaw się › Ahoj Korsarze › Reply To: Ahoj Korsarze
Dziękuję Wam za serdeczne przyjęcie,
odpowiem po kolei na Wasze pytania
Łódkę przyciągnąłem dopiero w ubiegłą niedzielę z Niemiec, wylicytowałem ją na … znanym ogólnoświatowym portalu aukcyjnym, w tym przypadku w wersji .de. Aukcję wygrałem już miesiąc temu ale różne przypadki losowe opóźniały wyjazd. Kawałek trzeba było pojechać – aż 50km z Hannover, jak do tej pory myślę że się opłacało. Mam nadzieję że szybko mnie nie sprowadzicie na ziemię
Zdjęcia mam ale tylko z transportu, wstawię mam nadzieję jeszcze dziś. Jutro zamierzam spróbować na sucho otaklować i ożaglować jak pogoda pozwoli i wtedy porobię zdjęcia.
Przyczepy jak już pisałem nie posiadam i noszę się z zakupem. Niemiec od którego kupowałem chciał mi sprzedać przyczepę ale jak policzyłem sobie koszty sprowadzenia tj. zółte tablice to dużo taniej wyszła by właśnie przyczepka o której pisałem w poprzednim poście, a pod względem konstrukcji bardzo zbliżona.
Co do wstąpienia do Stowarzyszenia i regat z Wami to chętnie tylko muszę zacząć pływać, jeszcze nie wiem czy to nie jest przypadkiem łódź podwodna takich chyba nie przyjmujecie. Wprawdzie silniki już przejrzane i drobne naprawy przeprowadzone, ale do wody mam 3 km. Zapomniałbym, nazwę muszę zmienić, bo o ile u Niemców wywoływała uśmiech na twarzach to u nas mało kto… wiedziałby o co chodzi, chociaż jakieś spolszczenie trzeba zastosować. Zamieszczę zdjęcia to będziecie wiedzieć o co chodzi.
Znalazłem Was dzięki czyjemuś wpisowi na którymś z for żeglarskich. Szukałem w google informacji o klasach 470, 505, FD żeby w czymś wybrać i zdecydować, okazało się że jest jeszcze taka klasa jak Korsar, opis był „oszałamiający”, później przeczytałem opis Bogdana – zakup i remont i stało się – jestem tu.
Ahoj
Zdjęcia niebawem