Home › Forums › Powitanie › Przedstaw się › Ahoy Korsarze!!! › Reply To: Ahoy Korsarze!!!
Czyli do garażu po skosie maszt powinien się zmieścić
O tą 470-tkę nie bez kozery pytałem, bo akurat na tych regatach ja pierwszy raz pływałem 470-tką. Pierwszego dnia prawie nie wiało i z Korsarzem nie mięliśmy żadnych szans. Właściwie to nikt nie miał (Omegi, Visy, Testy, Calibra etc). Drugiego dnia dmuchnęło, to 470-tka zaczęła trochę lepiej chodzić (byłem bardzo pozytywnie zaskoczony tym jak ostro może płynąć łódka) i zbliżyła się do Korsarza, ale dalej bez szans. Oczywiście pod rozwagę trzeba wziąć, że 470-tka, delikatnie rzecz ujmując, odbiegała od ideału jeżeli chodzi o kadłub (brała wodę), takielunek czy żagle oraz to, że ja pierwszy raz taką łódką pływałem, więc się dopiero uczyłem, natomiast Korsarz był w pięknym stanie i miał za sterem starego regatowego wygę. Reasumując, 470-tka mnie nie zachwyciła, ale miałem okazję pierwszy raz na oczy zobaczyć Korsarza. Przypadek? Nie sądzę
Sezon się powoli kończy, więc pośpiechu nie ma. Gdzie oprócz ebay.de można jeszcze szukać takich łódek?