Reply To: Korsarz z Łodzi

Home Forums Powitanie Przedstaw się Korsarz z Łodzi Reply To: Korsarz z Łodzi

Andrzej Suszek
Participant

Dlaczego druga połowa sezonu? A może już w drugiej połowie? Na razie warunki lokalowe są takie jak na zdjęciu. Nie ma jak się ruszyć wokół łódki. Z tego powodu nawet drobny remont może przeciągnąć się do ciepłej pory. Łódka była częściowo remontowana ale ten remont trzeba dokończyć w zakresie wnętrza i pokładu. Bo nie planuję tej przygody na 1 – 2 sezony. No i może się jeszcze uaktywnić efekt zmiany właściciela: coś co działało do tej pory, obsłużone nieco inaczej natychmiast się popsuje. Więc na razie ostrożnie: dopiero / już druga połowa sezonu. Kupiłem Korsarza by oddzielić od kabinowego jachtu funkcje regatowe, bo regaty jachtów turystycznych w ogóle stoją na głowie. Teraz mam do każdego celu osobną łódkę. Ale to też trochę czasu zabierze Korsarzowi. Są w planie na wiosnę Regaty na Wiśle gdzie Korsarz bez ekipy brzegowej nie bardzo pasuje. Możliwe zresztą, że zajedziemy na wiosnę na regaty do Charzykowów bo mam tam po drodze do brata. Na razie załatwiam formalności: dziś urząd skarbowy, jutro przerejestrowanie przyczepy. Na wstąpienie do PFKK też przyjdzie czas. Czy cała załoga musi / powinna wstąpić do floty? Czy czasem załogant może nie być zrzeszony w jakichś regatach? I bardzo ważne pytanie z dziedziny remontowej: jakim lakierem, chemoutwardzalnym, rozpuszczalnikowym były zwykle malowane korsarze? Czy od razu zaplanować epoksyd czy ostrożnie?

korsar.pl © 2025. All rights reserved.