Reply To: Korsarza pędem nabędę

Home Forums Ogłoszenia Kupię Korsarza pędem nabędę Reply To: Korsarza pędem nabędę

Tomek D. JKM Gryf
Participant

Hej Łukaszu :)

Tak tak, czytałem :)

Stąd właśnie moje niepewności, które wymieniłem – większy zakres prac i trudniejszy „rozruch” po wywrotce.
Gdy już opanuję Korsarza na pewno zdaży mi się wypłynąć na zatokę w trudniejszych warunkach żeby „poszaleć” ;)
Wtedy rolę będzie grała sztywność kadłuba i poczucie bezpieczeństwa – że w razie wywrotki damy sobie w dwie osoby radę z postawieniem Korsarza.

Aby rozkochać Moją Wybrankę Serca w Korsarzu rolę będą grały trzy czynniki :

* bezpieczeństwo – przekonanie Jej, że zawsze bez większego problemu postawię łatwo Korsarza przy wspólnych
wypadach :D

* przestronny kokpit – wygoda podczas spokojnych turystycznych wypadów na zwiedzanie zatoki czy jezior ;)

* wygląd – łatwiej będzie zaagrumentować sporą kwotę wydaną na Korsarza i rozbudzić w Niej sentyment
do „Naszego” Korsarza ;D

Trafiłem na Tego Korsarza i postanowiłem zobaczyć co Szanowna Brać myśli o moich wątpliwościach bo poza nimi
jacht wydaje się ideałem :D

Gdyby właściciel podobnej jednostki odpowiedział na forum coś ala :

Code:
„Co Ty Tomuś… sprawdzasz konstrukcję po każdym pływaniu odnośnie pęknięć lakieru
a raz na rok poświęcasz tydzień na prace sztuknicze !
My pływamy przy 6B i stawiawiamy z moim zaufanym kompanem drewnianego Korsarza bez problemu !
Trwa to dwa razy dłużej niż laminowanego ale to tyle !”

to jechałbym po tego pięknisia pewnie nawet jutro :D

Rzeczywiście ideałem byłby Korsarz z z laminatowym kadłubem i drewnianym pokładem w stanie zbliżonym do
tego drewnianego Korsarza – tylko, czy to jest w moim budżecie ?

korsar.pl © 2025. All rights reserved.