Witam miłośników „korsar.pl” – Zibi z Gdańska

Home Forums Powitanie Przedstaw się Witam miłośników „korsar.pl” – Zibi z Gdańska

• This topic is empty.
Viewing 10 posts - 1 through 10 (of 10 total)
  • Author
    Zibi
    Participant

Witam wszystkich zapaleńców i miłośników łódek klasy korsarz!

Wszystko wskazuje na to, że jutro przyciągnę łódkę, o której marzyłem od dawna.

Mieszkam w Gdańsku. Morze przykuło mnie do brzegu i do plaży chyba na dobre.
    W ostatnich latach trochę pomęczyłem się na desce na półwyspie helskim. Ale sprawność już nie ta.
    Od dawna nie pływałem na żaglówce. Kilkanaście epizodów w tzw. międzyczasie. Ponad 2o lat temu zrobiłem patent. Teraz czas go wykorzystać..

Tak więc – zobaczę, czy jutro wszystko się powiedzie. Jeśli tak, to z czystym sumieniem i pełnym zapałem dołączę do zacnego, Waszego grona. Oczywiście, jeśli takich ludków jak ja na horyzoncie wypatrujecie i wciągacie do zespołu.

Pozdrowienia ze słonecznego (w końcu) Trójmiasta.
    Zibi

Cześć Zibi – witamy !
    jak tam sytuacja – przyciągnąłes coś ? Chwal się ;)

Zibi
    Participant

Witam!
    przyciągnąłem w poniedziałek „40-latka” w przyzwoitym stanie (laminat).
    Był pod linkiem na allegro. Sprzedawca pochodzi ze Słupska.
    Wiem, że część „Korsarzy” dopytywała się o niego u sprzedającego.
    Stan łódki oceniam na dobry. Mam jednak wątpliwości, co do kompletności całego takielunku i wyposażenia. Chętnie bym porównał go z inną łódeczką lub bardziej – skonsultował podstawowe kwestie z jej użytkownikiem.
    Może jest wśród Was ktoś z rejonu Trójmiasta i jest otwarty na krótkie spotkanie (na razie na lądzie)?

Co do samej łódki, to może uda mi się ją wypróbować w weekend gdzieś na Kaszubach.

Teraz dopiero zacznie się jazda….. Mam milion pytań w głowie – nawet nie wiem od czego zacząć. Ale z drugiej strony wiem, że każdy ma swoje sprawy, więc nie chcę zawracać głowy na forum.
    Do miłego usłyszenia!

PS. Dziękuję za info – już myślałem, że forum lekko podumarło :)

Zibi – gratuluję zakupu :)
    W Trójmieście i okolicach mamy kilka załóg. Na pewno niebawem ktoś się do Ciebie odezwie (prawda Owieczka ? :) )
    Co do spotkania, to zapisuj się do Stowarzyszenia i przyjeżdżaj na regaty – najbliższe to Giżycko już za nieco ponad 3 tygodnie.

Poniżej załaczam kalendarz regat.
    https://korsar.pl/pl/regaty/kalendarzregat

P.S.
    ostanio odnotowujemy większa aktywnośc na naszym profilu na FB:
    https://www.facebook.com/KlasaKorsarz

Marek Budzisz
    Participant

Hej
    Tak myślę, że ta łódka jest chyba po remoncie , była ze Starogardu, jak oglądałem to stan był fatalny.
    Jeżeli ma na maszcie wgniecenie (okolica środka) to ona. Mam zdjęcia.
    Teraz prezentuje sie całkiem całkiem.
    Pozdrawiam

Marek Budzisz
    Participant

Moja łódka stoi u szkutnika ale zapraszam do Pucka, w sobotę mam dużo wolnego czasu.

Owieczka
    Participant

Hej Zibi.

Dawaj moj adres m.dominiak@outlook.com
    Przyślij numer telefonu to się umówimy.
    Weekend mam wolny więc możemy się spotkać.

Pozdrawiam

Zibi
    Participant

Witam ponownie!
    Łódka zwodowana i opływana w ubiegłą niedzielę w Tuchomku /k.Gdyni. No i nieco opita… :)
    Okazało się, że jest to jednak pojazd nawodny, a nie podwodny – Korsarz spisał się dzielnie.
    Na pokładzie sucho, osprzęt ok – nawet udało się całość pospinać, otaklować – generalnie duży pozytyw.
    Kilka elementów olinowania do wymiany w najbliższym czasie – drobiazgi. Pokrowiec już pozszywany. NIe mogę dobrze wyregulować grota – trzeba będzie przy tym chwilkę posiedzieć. Generalnie – pełen ubaw i dużo chęci do działania.
    Michał – dziękuję za zaproszenie do Giżycka. Już wiem, że z łódką nie przyjadę – mam drobny zabieg chirurgiczny ale w jego konsekwencji może mnie on wyeliminować do końca sezonu z aktywności „sportowej” (choć w moim przypadku „sportowa” to za duże słowo :) ). Czas pokaże. Michał – mógłbyś mi podesłać na maila warunki przystąpienia do Stowarzyszenia?
    Majkes – jak masz fotki tego korsarza ze Starogardu to wyślij mi proszę na maila.

Kontakt do mnie: zbinowak@wp.pl , tel: 609-000-920
    Pozdrowienia z Trójmiasta.
    Zibi

Owieczka
    Participant

O starogardzie to nie ja :-). Jabys mial ochote na spotkanie w celach ustalenia co i jak na korsarzu to masz mojego maila. Pozdrawiam

Witaj Zibi,
    aby przystapić do Stowarzyszenia musisz uzupełnić formularz członkowski:
    https://korsar.pl/pdf/Deklaracja_czlonkowska_Korsarz.pdf
    oraz wpłacic składkę 100zł od załogi za sezon:
    https://korsar.pl/pl/stowarzyszenie/dane

zapraszamy serdecznie! pozdrawiam

Viewing 10 posts - 1 through 10 (of 10 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.

korsar.pl © 2024. All rights reserved.