Home › Forums › Powitanie › Przedstaw się › Potencjalny Korsarz :)
- This topic is empty.
-
AuthorPosts
-
22 czerwca 2016 at 10:29 #1413
Olubin
ParticipantWitajcie siostry i bracia żeglarze !
Po kilku latach ścigania się na Omegach, i kabinach w PPJK szukam (albo raczej szukamy bo jest nas więcej) nowej klasy, w której moglibyśmy się poregacić w Polsce i nie tylko. Bardzo spodobałaby mi się korsarze i w najbliższy weekend wybieramy się do Lublina zobaczyć na żywo z czym to się je. Gdyby więc ktoś oglądał wasze jachty na wózkach z 10 cm, na wodzie z bezpiecznej odległości i zadawał Wam stałym ścigantom dosyć oczywiste pytania to proszę się nie dziwić. To tylko my
Pozdrowienia ze słonecznej Bydgoszczy!
22 czerwca 2016 at 13:37 #2192Bogdan Knitter
KeymasterWitajcie !
szkoda, ze tak pozno zdecydowaliscie sie zapoznac z Korsarzem, w maju odbyly sie nasze regaty w Charzykowie, mielibyscie troche blizej
Ja osobiscie nie bede w Lublinie, ale moge was zapewnic, ze zblizajac sie na 10 cm do jakiegokolwiek Korsarza, zostaniecie natychmiastowo napici, zgwalceni i na koniec spaleni:ohmy:
Zycze przyjemnosci w zapoznawaniu sie z nowa materia!pozdrawiam z Chojnic
22 czerwca 2016 at 14:07 #2193Olubin
Participantbogdan wrote:moge was zapewnic, ze zblizajac sie na 10 cm do jakiegokolwiek Korsarza, zostaniecie natychmiastowo napici, zgwalceni i na koniec spaleni:ohmy:
Trzymamy za słowo
Charzy znamy i lubimy. PPJK miała tam swój incydent. Braliśmy udział
Fajnie, że jedna z imprez jest u Was. Właśnie z rejonu Charzy i Chojnic wieść o klasie Korsarz pochodzi. Sobota rano kierunek Lublin!Ahoj
24 czerwca 2016 at 12:40 #2194Olubin
ParticipantJednak nie dojedziemy do Lublina
Planujemy pojawić się na MP lub Pucku.BTW. W pełni świadomości, że jacht płynie tak samo szybko w złą stronę jak w dobrą, to ile trzeba stracić żeby zakupić Korsarza, którym można coś popłynąć w Pucharze ?
Pozdrawiam
24 czerwca 2016 at 13:05 #2195Bogdan Knitter
KeymasterMam nadzieje, ze to nie moj komentarz przyczynil sie do rezygnacji z wyjazdu?
Korsarza, ktory moze cos poplynac mozna kupic od 2tys. Euro, komplet z przyczepa, ale takiego aby nie trzeba bylo od razu wymieniac osprzetu to od 3-4tys.Euro.
Obecnie na rynku godna polecenia sztuka to:
https://www.ebay-kleinanzeigen.de/s-anzeige/mader-korsar-m-mahagoni-deck/480214159-211-2930pozdrawiam
24 czerwca 2016 at 13:13 #2196Olubin
Participantbogdan wrote:Mam nadzieje, ze to nie moj komentarz przyczynil sie do rezygnacji z wyjazdu?
pozdrawiamNo co ty
Dzięki za info i link. Jest o czym myśleć i co oglądać.Udanego weekendu życzę!
7 lipca 2016 at 11:38 #2201pietr007
Participanthej,
jeszcze jeden nowy potencjalny korsarz czyli ja sie zgłasza. Lokalizacja-Brusy.
Aktualnie windsurfer ale korsar mnie bardzo tez ciągnie. O innym sprzęcie pływającym wiem tyle co widzę z deski.
Zastanawiam sie nad tym ile trzeba liczyć minimum na zakup używanego korsarza. O maksimum nie pytam bo wiadomo że nie ma maksimum.;]
No i gdzie można kupić czy ktoś sprzedaje że wiadomo że to nie jest bomba jakaś.7 lipca 2016 at 12:10 #2202Bogdan Knitter
KeymasterHi,
jak z Brus, to polecam wpasc w najblizszych 3 tygodniach do Malych Swornychgaci, bede tam na urlopie i moge ci z pewnoscia sporo opowiedziec o Korsarzach i ich lodkach
pozdrawiam,
Bogdan9 lipca 2016 at 15:42 #2203pietr007
ParticipantSuper! jak cie tam znaleźć?
12 lipca 2016 at 23:00 #2204Bogdan Knitter
Keymaster+48 532 148 737
1 sierpnia 2016 at 20:30 #2214Bogdan Knitter
KeymasterPiotr,
to jest ta lodka o ktorej ci mowilemhttp://olx.pl/oferta/lodka-korsarz-CID767-IDfCJ57.html#bfaa230392
2 sierpnia 2016 at 12:16 #2217pietr007
ParticipantPiękna. Dzięki. Przekazałem.
-
AuthorPosts
- You must be logged in to reply to this topic.