Potencjalny Korsarz :)

Home Forums Powitanie Przedstaw się Potencjalny Korsarz :)

• This topic is empty.
Viewing 12 posts - 1 through 12 (of 12 total)
  • Author
    Olubin
    Participant

Witajcie siostry i bracia żeglarze !

Po kilku latach ścigania się na Omegach, i kabinach w PPJK szukam (albo raczej szukamy bo jest nas więcej) nowej klasy, w której moglibyśmy się poregacić w Polsce i nie tylko. Bardzo spodobałaby mi się korsarze i w najbliższy weekend wybieramy się do Lublina zobaczyć na żywo z czym to się je. Gdyby więc ktoś oglądał wasze jachty na wózkach z 10 cm, na wodzie z bezpiecznej odległości i zadawał Wam stałym ścigantom dosyć oczywiste pytania to proszę się nie dziwić. To tylko my :)

Pozdrowienia ze słonecznej Bydgoszczy!

Bogdan Knitter
    Keymaster

Witajcie !

szkoda, ze tak pozno zdecydowaliscie sie zapoznac z Korsarzem, w maju odbyly sie nasze regaty w Charzykowie, mielibyscie troche blizej :)
    Ja osobiscie nie bede w Lublinie, ale moge was zapewnic, ze zblizajac sie na 10 cm do jakiegokolwiek Korsarza, zostaniecie natychmiastowo napici, zgwalceni i na koniec spaleni ;) :ohmy: :)
    Zycze przyjemnosci w zapoznawaniu sie z nowa materia!

pozdrawiam z Chojnic :)

Olubin
    Participant
    bogdan wrote:
    moge was zapewnic, ze zblizajac sie na 10 cm do jakiegokolwiek Korsarza, zostaniecie natychmiastowo napici, zgwalceni i na koniec spaleni ;) :ohmy: :)

Trzymamy za słowo :)

Charzy znamy i lubimy. PPJK miała tam swój incydent. Braliśmy udział :)
    Fajnie, że jedna z imprez jest u Was. Właśnie z rejonu Charzy i Chojnic wieść o klasie Korsarz pochodzi. Sobota rano kierunek Lublin!

Ahoj

Olubin
    Participant

Jednak nie dojedziemy do Lublina :(
    Planujemy pojawić się na MP lub Pucku.

BTW. W pełni świadomości, że jacht płynie tak samo szybko w złą stronę jak w dobrą, to ile trzeba stracić żeby zakupić Korsarza, którym można coś popłynąć w Pucharze ?

Pozdrawiam

Bogdan Knitter
    Keymaster

Mam nadzieje, ze to nie moj komentarz przyczynil sie do rezygnacji z wyjazdu? :)

Korsarza, ktory moze cos poplynac mozna kupic od 2tys. Euro, komplet z przyczepa, ale takiego aby nie trzeba bylo od razu wymieniac osprzetu to od 3-4tys.Euro.
    Obecnie na rynku godna polecenia sztuka to:
    https://www.ebay-kleinanzeigen.de/s-anzeige/mader-korsar-m-mahagoni-deck/480214159-211-2930

pozdrawiam

Olubin
    Participant
    bogdan wrote:
    Mam nadzieje, ze to nie moj komentarz przyczynil sie do rezygnacji z wyjazdu? :)
    pozdrawiam

No co ty :)
    Dzięki za info i link. Jest o czym myśleć i co oglądać.

Udanego weekendu życzę!

pietr007
    Participant

hej,
    jeszcze jeden nowy potencjalny korsarz czyli ja sie zgłasza. Lokalizacja-Brusy.
    Aktualnie windsurfer ale korsar mnie bardzo tez ciągnie. O innym sprzęcie pływającym wiem tyle co widzę z deski.
    Zastanawiam sie nad tym ile trzeba liczyć minimum na zakup używanego korsarza. O maksimum nie pytam bo wiadomo że nie ma maksimum.;]
    No i gdzie można kupić czy ktoś sprzedaje że wiadomo że to nie jest bomba jakaś.

Bogdan Knitter
    Keymaster

Hi,

jak z Brus, to polecam wpasc w najblizszych 3 tygodniach do Malych Swornychgaci, bede tam na urlopie i moge ci z pewnoscia sporo opowiedziec o Korsarzach i ich lodkach :)

pozdrawiam,
    Bogdan

pietr007
    Participant

Super! jak cie tam znaleźć?

Bogdan Knitter
    Keymaster

‭+48 532 148 737‬

Bogdan Knitter
    Keymaster

Piotr,
    to jest ta lodka o ktorej ci mowilem

http://olx.pl/oferta/lodka-korsarz-CID767-IDfCJ57.html#bfaa230392

pietr007
    Participant

Piękna. Dzięki. Przekazałem.

Viewing 12 posts - 1 through 12 (of 12 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.

korsar.pl © 2025. All rights reserved.