Czy Korsarz jest dla mnie?

Home Forums Pogaduszki Czy Korsarz jest dla mnie?

• This topic is empty.
Viewing 8 posts - 1 through 8 (of 8 total)
  • Author
    Piotr
    Participant

Hej,

[dla porzadku przenioslem z przedstaw sie dla porzadku. tam wstawilem link do tego watku]

Szukam czegos malego i fajnego, co spelni takie kryteria:

1- mozna spokojnie poplywac samemu (np. chocby na 1 zaglu), gdy mlody ma zajecia
    2- mozna poplywac spokojnie(!!!! :) z zona, ktora raczej wolalaby niczego na jachcie nie dotykac (jeszcze sie przelamie, ale na to potrzeba czasu)
    3- mozna poszalec z synem (razem 130kg sie znajdzie :) – moze nawet w przyszlosci regaty
    4- mozna spakowac graty na piknik z zona
    5- mozna spakowac zestaw campingowy dla 2 osob (Mazury itd)
    6- mozna ciagnac normalnym samochodem
    7- zmiesci sie na miejscu parkingowym w hali garazowej
    8- zmiesci sie podwieszone pod sufitem nad samochodem (wciagarka mechaniczna)

to jest zestaw idealny. ile z tego Korsarz spelnia? Bo wiem, ze to 2osobowa lodka jest i ze 3 osoby tez wejda. Ale czy 1 osoba da rade przyjemnie poplywac?

pkt 7 prawie na pewno tak, pkt 8 moze jest szalony, ale byloby to wygodne rozwiazanie – mam 2 miejsca, wiec na przyczepke tez znajdzie sie pomysl :)

dzieki,
    Piotr

Łukasz
    Participant

Witaj serdecznie thorntrooper,

Bez zbędnej dyskusji – tak korsarz z całą pewnością jest dla Ciebie taką usłyszysz tutaj odpowiedź :)

Ad 1 – Oczywiście, że się da
    oglądaj

Ad 2 patrz Ad 1 jedynie należy wziąć poprawkę na to, że korsarz jest lekki więc czuć każdą zmianę wiatru

Ad 3 idealna załoga na korsarza to 140-160kg oraz podobnie jak Ad 1 i Ad 2 :)

Ad 4 i Ad 5 to tylko część pakunku zapakowana do korsarza
    [attachment=417]20150429_181556.jpg[/attachment]

Ad 6 oczywiście, że się da – tylko co rozumiesz pod pojęciem normalne auto?
    Ja takim normalnym autem nie miewam problemu.

[attachment=418]20160410_183044.jpg[/attachment]

Ad 7 – patrz Ad 4 – korsarz w parkingu podziemnym – nie ma problemu :) jedynie maszt – zajmuje dwa miejsca parkingowe bo wisi pod ścianą, dzięki uprzejmości super sąsiadów.

Ad 8 też się da

[attachment=419]20160402_110436.jpg[/attachment]

Co ty na to ?

Piotr
    Participant

:), coś czułem, że mogę liczyć na tego typu udokumentowaną odpowiedź.

Sugeruję dodać autorom korsar.pl info, że da się pływać w 1 os., bo wszedzie tylko napisane 2 osoby, max 3-4 turystycznie. A przez to, ze filmiki sa czesto skąpo opisane, w yt tez trudno znalezc odpowiedzi :( – nie pomaga to w promocji tej klasy (to nie zarzut, ale serdeczna uwaga do spolecznosci)

ad 3. na razie 127kg+ciuchy. wiec pewnie za rok przy tempie wzrostu mlodego te 140 sie uzbiera

ad 6. normalne = osobowe, nieterenowe :) widzialem troche zdjec tego typu, ale wolalem sie upewnić

> Co ty na to?

Zostalo mi zaopatrzyc sie w dobre brandy i namówić któregoś w właścicieli gdańskich korsarzy, żeby popływał ze mną w Górkach Zach, gdzie siedzę co sobote i wtorek, jak mlody pływa :) – to w kontekście ad 2, żeby ocenić czy druga połowa nie umrze ze strachu :P , bo mlody balastowac uwielbia.

Serdeczne dzięki za wyczerpujące dowody :)

Piotr

Owieczka
    Participant

Jak słyszę że masz butelkę to normalnie od razu piszę B) . Niestety najbliższe weekendy jestem zajęty ale jak przyjedziesz do Gdyni na regaty to możemy po wyścigach poplywać. Wtedy zobaczysz co i jak. To jest 5-6 sierpień. Pozdrawiam

Piotr
    Participant

okazalo sie, ze 5 jestem jednak na Mazurach – tez pod żaglami :) – ale jesli bede 6 juz w 3miescie to na pewno pojawie się i skorzystam z propozycji. Pusc prosze mi sms na 501031773 , zebysmy mogli sie jakos skontaktować – profile na forum nie dzialaja, nie wiem jak dostac sie do pryw wiad.

jesli ktos bedzie jutro na górkach to chetnie chociaz zamienie kilka słów – bede wdzeczny za kontakt na wskazany tel.

Pozdro.

Bogdan Knitter
    Keymaster

jakies nowinki co do twoich poszukiwan odpowiedniej lodki ?

Piotr
    Participant

Okazało się, że ojciec kolegi mojego syna z Optymistów, z którym się zakolegowaliśmy (Zibi) jest „Korsarzem”, więc mnie ostatecznie przekonał do tej łódki. Mam nadzieję, że wkrótce dołączę do tego zacnego towarzystwa :-)

Łukasz
    Participant

Hej thorntrooper,

Już nie możemy się doczekać kiedy Ciebie zobaczymy, Zibi też zadowolony z Twojej decyzji :)
    Dziś rano z nim chwilę rozmawiałem 👿

Viewing 8 posts - 1 through 8 (of 8 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.

korsar.pl © 2025. All rights reserved.